• 9.371.602 stemmen

Amor Non Ho... Però... Però (1951)

Komedie | 90 minuten

Genre: Komedie

Alternatieve titel: Love I Haven't... But... But

Oorsprong: Italië

Geregisseerd door: Giorgio Bianchi

Met onder meer: Renato Rascel, Gina Lollobrigida en Franca Marzi

Gesproken taal: Italiaans

Plot Amor Non Ho... Però... Però

Teodoro, een brave en menslievende man, redt een jonge vrouw uit de Tiber, waarin zij zich uit liefdesverdriet wilde verdrinken. De vriendelijke man weet haar vertrouwen te winnen en helpt haar de verloren liefde weer te vinden.

Antonio Scutipizzo

La ragazza di Giuliano

Kiki, la ballerina

Maurizio, il gangster

Il contadino alla bilancia

Er bestaan er meerdere van : films waarin Gina Lollobrigida werd gefotografeerd door Mario Bava....miss Italia is waarschijnlijk de gekendste, deze kwam even later in de korte fase tussen Gina's ontdekking en megasterrendom. Ze was nog overdubd door Simoneschi, en de censuur dwong Bava tot enige distantie bij het in beeld brengen van haar bekoorlijkheden.

Alhoewel die 2 nu natuurlijk het gekendst zijn, is dit verder een film geregisseerd door komedie expert Bianchi, en met als protagonist Rascel: clown, tuinkabouter en Chaplin imitator. Althans, het moge duidelijk zijn dat deze au fond tamelijk trieste komedie duidelijk is geinspireerd door Chaplins sentimenteel- opbouwende klassiekers, met name city lights. We worden zelfs vergast op wat keystone cops slapstick, zij het slechts in het begin. Overall echter duidelijk een film die eerder voor de oorlog lijkt te zijn gemaakt, van een type dat zijn tijd al bijna gehad had.

Gina dus nog op het tweede plan , en is in de tweede helft zelfs een minuut of 20 in het geheel niet te zien. Gelukkig was ze zo vriendelijk om zich in het begin bijna te verzuipen uit liefdessmart, zodat ze na door Rascel gered te zijn genoopt was zich af te drogen en om te kleden. Bava ontging het niet, en vermeit zich wat bij haar blote dijen...maar zoals we reeds zeiden is de hoofdrol voor Rascel alla Chaplin, vandaar dat we later belanden in het variété milieu van circus en kermisklanten. Gelukkig wel een variété waar ze plaats hebben ingeruimd voor...damesworstelen. En Gina als voor die tijd weinig verhullend aangeklede showgirl.

Visueel opvallendst echter waren de sequenties in de nachtclub, waar we behalve op een uit Bassie en Adriaan weggelopen schurk Ninchi met ooglap en een stel behoorlijk lange diëgetische optredens van een toen schijnbaar gekend jazzensemble, ook worden vergast op een merkwaardig lichtspel van Bava, met zeer prominente en dreigende schaduwen op de muur. Die ouwe Goot kon het weer eens niet laten.

Goed, een behoorlijke oldschool sentimentele komedie dus, voor de Gina tifosi vooral- ervan uitgaande dat hier geen Rascel tifosi aanwezig zijn- die echter moeten accepteren dat ze hier op het tweede plan komt. Eigenlijk niet prominenter dan Rascels boosaardige compagnon Pavese ( ook weer van het Bassie en Adriaan type ) en natuurlijk "Rolf " , zijn trouwe viervoeter .

Deze film moet vaak op de Duitsche teevee te zien zijn geweest, en door velen hier bekeken. Ik wil dus jullie stemmen zien, en wel pronto. Ook wordt het tijd voor checks op ICM, want hij kan natuurlijk worden gedownload met FANSUBS als tv rip.