• 9.371.613 stemmen

Bodyguards: Secret Lives from the Watchtower (2016)

Documentaire | 90 minuten

Genre: Documentaire

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Canada / Zuid-Afrika

Geregisseerd door: Jaren Hayman

Met onder meer: Mikey Arana, Shamir Bolivar en Justin Bieber

Plot Bodyguards: Secret Lives from the Watchtower

Bodyguards en beveiligingsagenten zijn de mensen die in de frontlinie staan voor rijke, beroemde en machtige personen. Deze individuen moeten elke dag omgaan met geweld, stalkers, isolatie en het potentieel verlies van leven. Dat is geen gemakkelijke opdracht, want het is een zenuwslopende taak.

Wel redelijk.

Een docu die iets meer inzicht geen in een beroep waar doorgaans niet écht bij stilgestaan wordt en waar bij de meeste mensen een nogal filmisch ideaal over bestaat. De docu slaagt er maar half in om dat een beetje bij te stellen, maar ook dat is winst.

De stukken rond Zuid-Afrika, de FBI informant en die ene kerel met z'n baard waren het interessantst. De Justin Bieber bewaker en die cursus een stuk minder. Het heeft er vooral mee te maken wie het cliché doorbreekt en wie het onderstreept.

Gezien hun beroep is het misschien ook wat veel om te verwachten dat die kerels hun hele ziel blootgeven. Toch is dat een beetje het gemis in deze docu. Het blijft wat afgeschermd en mysterieus, terwijl een docu toch eigenlijk net meer licht zou moeten scheppen op het bestaan van die mensen en hun beroep.

Maar al bij al wel interessant, alleen had het nog wat dieper mogen gaan. Soms is het iets te informatie-arm en gaat het ook in iets teveel verschillende richtingen, maar verveeld heb ik me zeker niet.

avatar van danuz

danuz

Belabberd.. Deed me denken aan van die Discory Channel of MTV achtige documentaires (veel geblaat weinig inhoudt). Het ging ook echt van hot naar her en weer terug. Eerst dacht ik nog dat de gekozen structuur nut had (een opbouwend verhaal), maar het bleef nogal random. Daarnaast vond ik het opvallend vaak niet over het beroep gaan. Die gasten in Bosten en Z-Afrika hadden het meer over hun baas/lopende zaken. En dan ineens die Britse guards? Had dan ook liever wat minder verschillende verhalen gezien, dat had misschien voor wat focus gezorgd.