Delen
Anker & Anker (2010)
Genre: Documentaire
Speelduur:
100 minuten (miniserie, 2 delen)
Alternatieve titel: Anker en Anker
Nederland
Geregisseerd door: Meral Uslu
Met onder meer: Wim Anker, Hans Anker
Nog geen beoordeling
Plot Anker & Anker
Tweedelig portret van tweelingbroers en advocaten Wim en Hans Anker. De strafpleiters horen tot de meest prominente van Nederland, niet in de laatste plaats door hun eigengereide manier van doen. In deel 1 komen de hoger beroepzaken van een potloodventer en een moordverdachte met maffiaconnecties aan bod; in deel 2 het proces van een jonge studente die tot tweemaal toe haar baby's ombracht en het gesleur met Theo H., de langstzittende TBS-er van Nederland. Via die vier zaken komt ook hun visie op de hedendaagse rechtsspraak naar voren, waarin weinig begrip is voor de steeds grotere gretigheid waarmee rechters lijken te grijpen naar zware straffen als levenslang en verplichte TBS. Tussendoor krijgen we ook wat glimpen van hun privélevens: hun liefde voor voetbalclub Heerenveen, hun inzet voor geboortedorp en woonplaats Akkrum en hun gortdroge onderlinge humor.
Donkerwoud
Lijkt me trouwens een bevlogen stel advocaten, als ik ooit van moord wordt verdacht dan weet ik waar ik heen zou gaan.
Jack Sparrow
Indringend goed gemaakt portret over de broers Anker. Geeft een kijkje in de keuken van de strafrechtspraak. Heb de gehele tijd geboeid zitten kijken. Tussen de materie van de diverse toch wel zware zaken is er de droge humor van de 2 broers. Knap gemonteerd! Zorgt toch wel voor een welkome afwisseling tussen de strafzaken. Zeker voor rechtenstudenten een aanrader!
SnakeDoc
Het is in 2 delen he, dus lijkt me dat je het 2e gedeelte nog niet gezien kan hebben.
Wordt pas morgen uitgezonden!
Jack Sparrow
Wordt pas morgen uitgezonden!
Klopt inderdaad; had dat niet gezien... mooi dat er nog een 2e deel is; zal vanavond zeker kijken!
SnakeDoc
Vond eerste deel ook wel leuk, ga er morgen ook even voor zitten
SnakeDoc
Rare snuiters, de gebroeders Anker!
Paar leuke en grappige momenten afgewisseld met best pittig materiaal,
Heb me verbaast over Theo die al zo lang in de TBS zit.
***
ArnoldusK
- 2056 stemmen
Wat een prachtige humoristische mannen!
Ze geven zich helemaal voor een rechtvaardigere wereld, zo kwam het op mij over.
En inderdaad interessante portretten van de verschillende veroordeelden, zoals die maffiagast en die man met zijn seksuele stoornis. 'Ja mijn record was zo'n 38x masturberen per dag'.
the new guy
Leuk om de mannen eens van dichtbij mee te maken. Maar verder als docu niet echt verrassend.
eddyeddy
Leuk dat kijkje in de keuken van de advocatuur en beide houden er een aparte humor op na, die soms wel aanstekelijk werkt.
mjk87 (moderator films)
Erg interessant als inkijkje in de strafrechtpraktijk. Daarnaast een aardig portret van twee advocaten, hun omgang met cliënten (hoogtepunt was de verdachte die hem eerst even feliciteerde met SC Heerenveen) en het runnen van een kantoor. Dat laatste door het soms aannemen van bepaalde opdracten omdat er ook brood op de plank moet komen. Verder als documentaire niet heel bijzonder. Alleen een camera die blijft filmen, constant vanaf de schouder gefilmd. Geen trucjes verder. Nu hoeft dat niet in elke docu, maar af en toe eens wat muziek, of een mooi shot kan ik goed waarderen.
narva77 (crew films)
Komt vannacht (vrijdag 18 november) op NED2 om 03.00 uur in het kader van de "Moordnacht" op NED2 i.v.m. het IDFA.
Ingekorte versie, of slechts één van de twee delen.
Robi
Mooie documentaire over de twee advocaten broers welke een mooi beeld geeft over de personen en het werk dat ze doen.

'The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes' weg bij Netflix en nu een succes op Videoland

Goed beoordeelde dramaserie 'Rivals' krijgt een tweede seizoen dit jaar: wat weten we erover?

HBO Max-kijkers vol lof over eerste aflevering 'A Knight of the Seven Kingdoms'

Netflix breidt komend jaar het Koreaanse aanbod flink uit