• 9.370.970 stemmen

Gyeoul Nageune (1986)

Romantiek | 119 minuten

Genre: Romantiek

Alternatieve titels: Winter Wanderer / Kyeo-ul Nageune / Wanderer in Winter / 겨울 나그네

Oorsprong: Zuid-Korea

Geregisseerd door: Kwak Ji-kyoon

Met onder meer: Lee Mi-sook, Kang Seok-woo en Ahn Sung-ki

Gesproken taal: Koreaans

Plot Gyeoul Nageune

Min-wu, een student medicijnen van gegoede familie, botst op de campus al fietsende op tegen Da-hye. Deze heeft eerst een hekel aan hem, maar mede dankzij de hulp van zijn charismatische vriend Hyeon-tae komen ze langzaam tot elkander en worden innig verliefd. Dan krijgt Min-wu flinke tegenslagen te verwerken en door een drieste actie komt hij in de gevangenis terecht. Da-hye raakt daardoor steeds meer afhankelijk van Hyeon-tae, die uiteindelijk moet kiezen tussen zijn liefde voor haar en zijn vriendschap met Min-wu.

avatar van Baggerman

Baggerman

In het begin vond ik deze film niet veel, maar het niveau groeit naarmate de film vordert. Ahn vind ik sympathiek spelen, de acteur die Min-su speelt vond ik een beetje een miskleun.

Al met al niet een flopfilm, maar ik heb betere Koreaanse klassiekers gezien.

Wat de film leuk maakt is het kneuterige jaren tachtig-look en de sfeer die daardoor wordt geschapen. En natuurlijk veel winterse, koude Koreaanse landschappen. Brrr!

avatar van BBarbie

BBarbie

Sombere liefdestragedie over de teloorgang van een getalenteerde student, die tijdens zijn zoektocht naar zijn roots in een neerwaartse spiraal belandt. Hij raakt bevriend met een wat oudere vrijbuiter, die een tegengestelde ontwikkeling meemaakt. Beiden zijn verliefd op een mooie, introverte studente. Een pakkende karakterstudie.

Mijn nieuwste aanwinst voor mijn verzameling films met Mi-sook Lee, een buitengewoon charmante actrice. Een van de vier films waarin zij samen met Sung-ki Ahn een hoofdrol speelt.