• 9.370.299 stemmen

Cab Calloway, le Dandy de Harlem (2010)

Documentaire / Biografie | 52 minuten

Genre: Documentaire / Biografie

Alternatieve titel: Cab Calloway - The Hi De Ho Man

Oorsprong: Frankrijk / Nederland / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Gail Levin

Met onder meer: Cab Calloway

IMDb beoordeling: Nog geen beoordeling

Plot Cab Calloway, le Dandy de Harlem

De charismatische zwarte big bandleider, zanger, en danser Cab Calloway werd in de jaren dertig onsterfelijk dankzij het lied 'Minnie the Moocher'. Het overbekende refrein van dit nummer bezorgde hem de bijnaam 'The Hi De Ho Man'. Calloway is bovendien onlosmakelijk verbonden met de befaamde New Yorkse jazzclub 'The Cotton Club'. Regisseuse Gail Levin brengt Cab Calloway tot leven met behulp van een scala aan oude filmclips, waaronder ook een televisie-interview met de man zelf. Gesprekken met familie en collega's geven inzicht in zijn persoonlijkheid als mens en als showman, terwijl jazzhistorici Gary Giddins en Stanley Crouch Calloway een plaats in de muziekgeschie-denis geven. Cartoonist Steve Brodner, ten slotte, maakt een geheel nieuw portret van Calloway dat aan het einde van de film met behulp van animatietechnieken tot leven komt om een dans aan te gaan met choreograaf Matthew Rushing.

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Ik zal dan maar het spits afbijten!

Een niet al te bijzondere documentaire over een (schijnbaar) legendarische artiest waar ik zelf nog niet eerder van heb gehoord.

Het verhaal is aardig maar misschien meer voor fans van Cab en dit genre muziek. Ik zelf ben daar nog niet zo bekend mee!

De muziek en dans die je tezien krijgt zorgen er toch voor dat je als leek dit 52 minuten durend verhaal met een glimlach en vrolijk gevoel kan gaan bekijken!

Stem 1: 3*

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

Helaas: ik viel er pas na een half uur in. Gelukkig: vrijdag de herhaling en ik heb alvast genoeg gezien om dit helemaal te willen zien. Net als SnakeDoc al zegt: heerlijk vrolijke muziek (maar wel met teksten over trieste figuren). Wordt vervolgd dan maar...