• 9.374.631 stemmen

Revision - Apocalypse II (2009)

Alternatieve titel: Re:vision - Apocalypse II

Oorsprong: Duitsland / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Edwin Brienen

Met onder meer: Eva Dorrepaal, Clayton Nemrow, Jacob Dove Basker

Plot Revision - Apocalypse II

In een goddeloze maatschappij waar globalisme en terrorisme elkaar voeden, verliest ex-model Traci (Eva Dorrepaal) meer en meer haar grip op de werkelijkheid. Haar man overtuigt haar dat haar spirituele leegte het best gevuld kan worden door het plegen van een moord.

avatar van VanRippestein

VanRippestein

Na de topfilm Faja Lobbi ben ik doorgegaan naar Revision - Apocalyps II. Dat had ik niet moeten doen. Dit is daadwerkelijk het grootste wanproduct dat ik in een erg lange tijd heb gezien. Eigenlijk zou Brienen na de tijd een Q&A geven, maar dit ging niet door. Misschien maar goed ook, want zijn film werd ontvangen met wat ongemakkelijk gegiechel en veel gezucht.

De film richt zich op een ex-model en wat religieuze rimbam. Jezus komt in beeld (Bizar wat voor iemand ze daarvoor gecast hebben) maar die lijkt ook niet echt te weten hoe of wat. De cast tracht engels te spreken, maar helaas lijdt iedereen aan een snoeihard nederlands accent. Ze spreken veel moeilijke woorden, die allemaal behoorlijk inspiratieloos uitgesproken worden. Ze zeggen dingen met Apocalyps, bijbelteksten, allemaal zo vaag en pretentieus mogelijk. Het camerawerk ziet eruit als iemand die zijn eerste film maakt. Vooral voor iemand die (volgens de explicateur) al 14 films heeft gemaakt lijkt dit een ernstig gebrek aan zelfinzicht. Er zitten wat leuke shots tussen, maar die leiden allemaal nergens naar, dus indruk maken doet het niet. Duidelijk "geinspireerd" op David Lynch gebruikt Brienen een noise soundtrack, muzikale intermezzo's,moeilijke praaten tussenwereldse plekken. De noise is nog wel te houden. De intermezzo's voegen niet echt wat toe en zijn vooral slechte muzikale keuzes: Flauwe metal die heel hard probeert serieus te zijn.

De montage is onotrodox, waar ik wel een voorstander van ben, maar hier zag het ernaar uit dat er op pretenties na, niet echt iets werd nagestreeft.

Ik heb het nog nooit eerder meegemaakt dat ik plaatsvervangende schaamte had tijdens de aftiteling voor alle namen die ik las.