• 9.370.161 stemmen

Geregisseerd door: Ryuichi Hiroki

Met onder meer: Yû Aoi, Masaki Okada en Ren Ôsugi

Gesproken taal: Japans

Plot Raiou

Tijdens de Edo periode ontmoet een jonge man uit adellijke familie onder een "raiou" - een bijzondere boom die ooit door de bliksem getroffen werd, maar waar uiteindelijk toch kersenbloesem aan ontspruit - een jong meisje dat als kind ontvoerd werd en in de bergen een vrij leven leidde. Ze worden verliefd op elkaar, maar beseffen dat de verschillen in sociale positie de mogelijkheid van een gelukkig samenzijn zeer zal bemoeilijken.

avatar van -fal

-fal

• 2028 berichten

Officiële site (dat eerste plaatje...) en Trailer

avatar van LimeLou

LimeLou

• 2048 berichten

Barslechte trailer Ik hoop dat de film veel beter is.

Niet super.

Een film die middenin een paar erg geslaagde genreëxperimenten van Hiroki toch wat jammerlijk aandoet. Waar z'n andere film eigenlijk variaties waren in genre (met de gebruikele themas en personages van Hiroki), is Raiou een veel traditionelere film geworden.

Nu is het ook lastig om een historisch samurai gebeuren op te zetten met moderne vrouwen in de hoofdrol. Hiroki pakt het hier dan ook best anders aan en laat het verhalende meer de bovenhand krijgen. Het resultaat is redelijk, maar het is niet bepaald een film die veel toevoegt aan Hiroki's oeuvre. En echt veel toevoegen aan het genre doet hij ook niet heb ik de indruk.

Acteerwerk was ook niet zo super, camerawerk af en toe wat aparter voor een samurai film, maar niet bepaald geweldig. De soundtrack springt er nog het meest uit, maar ook die weet niet echt potten te breken.

Blij dat het maar bij een uitstapje is gebleven voor Hiroki, toch valt het op dat hij de laatste tijd wat meer moeite heeft om echt goeie films af te leveren. Hopelijk een dalletje waar hij snel weer uitkomt.