Genre: Actie / Oorlog
Met onder meer: Anthony Finetti, Peter Nelson en Loren Haynes
4,5 (219)
Gesproken taal: Engels en Duits
Plot The Expendables
Tijdens de oorlog in Vietnam worden een aantal Amerikanen ontvoerd. Er wordt meteen een team opgezet met totaal uiteenlopende types om deze Amerikanen te bevrijden. En dit groepje, genaamd 'The Expendables', houden zich aan geen enkele regel om hun doel te bereiken.
Naomi Watts
Totaal andere storyline. De titel lijkt mij de enige overeenkomst.
Naomi Watts
Goh, zo kan ik nog wel duizend soortgelijke actiefilms noemen.
mister blonde
Hoe kom jij dan aan 'totaal andere storyline'? Lijkt me eerder een compleet dezelfde storyline.
Kr!kke
Ja, ik had ook al gezien dat deze film bestond. Het verhaal lijkt er wel op, maar de versie van Stallone lijkt me hier toch niet echt op gebaseerd.
mister blonde
Zie nu dat ie van Santiago is. Die ken ik wel van naam. Schijnt ontzettende pulp actiefilms te maken, die wel lijken op the Expendables (2010). Het is dus in elk geval opmerkelijk dat hij een film maakte met een soortgelijk plot en exact dezelfde titel. Lijkt me meer dan toeval alleen en de titel is zeker niet de enige overeenkomst.
[edit] en dat deed hij al sinds begin jaren '70.
Naomi Watts
Te beginnen met de hele missie an sich. Gekidnapte Amerikanen? Niet gezien.
mister blonde
Een speciale groep die in een exotisch land danwel gekidnapte Amerikanen moeten redden, danwel een dictator moeten afzetten (dat maakt natuurlijk geen reet uit) in een film met een hoop explosies, geweld en weet ik al dan niet meer (is gewoon exact dezelfde soort pulp) vind jij een totaal andere storyline?
Dat de titel niet de enige overeenkomst is, is wel duidelijk, zie ook mijn berichtje hiervoor (die je wellicht nog niet zag).
Inglorious Basterds van Castellari lijkt minder met de versie van Tarantino van doen te hebben, dan hier het geval is, maar ook die diende toch echt als inspiratie.
Naomi Watts
Dit soort vage overeenkomsten vind ik nog niet genoeg om de nieuwe Expendables als remake te zien. De dingen die jij noemt komen in zo veel actiefilms voor. Actiefilms hebben een mager plot, dus overeenkomsten moeten wel wat doorslaggevender zijn dan dat.
mister blonde
Remake vind ik ook voorbarig, maar ik vind jouw eerste reactie hier nog veel voorbariger. Het zijn dezelfde soort films en hebben immers dezelfde titel!
mister blonde
Zijn er films (goedkoop) op dvd van Santiago? Wellicht dat deze film uitkomt om mee te liften op het succes??
Quentin
Deze is hier in de States op dvd in een crap box met de naam 'Expandables 2:
Wat een onzin discussie hierboven. Titel komt voor uit een quote in Rambo 2. En wat moet je in godsnasm voor andere storyline verzinnen dan dat ze een tropisch (ei)land gaan opblazen. Zoals in Commando, Wild Geeze, Predator en Delta Force, Etc. Verder heeft het meer weg van Seven Samurai, Dirty dozen en Magnificent Seven, maar dan zonder de eindeloze inleiding. Bovendien is het verhaal zo dun als een vloeitje, dus niet iets waar erg veel copyrights op rusten.
zombie
Overeenkomsten met Stallone's versie lijken eerder op toeval te berusten. Ik neem aan dat ze op de hoogte waren van Santiago's versie, maar aangezien deze vrij onbekend is zullen ze er zich weinig van hebben aangetrokken. Santiago heeft in samenwerking met Roger Corman ladingen van dit soort films afgeleverd, al moet ik zeggen dat deze best ok was.
Capt. Rosello krijgt een aantal rejects in zijn peloton. Tegen alle verwachtingen in blijken ze succesvol te zijn, waardoor de legerleiding besluit hen in te zetten voor missies met een kansloos vooruitzicht.
In tegenstelling tot Stallone's versie zijn de karakters hier niet zo extreem, terwijl het concept dat wel toelaat. De bodycount daarentegen ligt wel extreem hoog, de 'Vietnamezen' vallen bij bosjes (letterlijk & figuurlijk).

Oscars 2026: alle nominaties van de Academy Awards op een rij

'The Night Agent' keert snel terug: Netflix onthult trailer van derde seizoen