• 9.371.106 stemmen

Guilty of Innocence: The Lenell Geter Story (1987)

Geregisseerd door: Richard T. Heffron

Met onder meer: Dorian Harewood, Dabney Coleman en Hoyt Axton

Plot Guilty of Innocence: The Lenell Geter Story

"Before the Rodney King incident... Lenell Geter had a run in with the justice... Texas style."

Het verhaal van de strijd van de 24-jarige Lenell Geter (Dorian Harewood), een zwarte technicus uit Dallas die in 1982 tot levenslang werd veroordeeld voor een gewapende roofoverval op een Kentucky Fried Chicken restaurant, die hij niet had gepleegd. Omdat hij een groot vertrouwen had in het rechtssysteem dacht hij dat hij uiteindelijk zou worden vrijgelaten. Maar hij zat 18 maanden in de cel tot een advocaat van de NAACP werd aangesteld om zich met z’n zaak te bezig te houden.

Lenell Geter

Anthony Williams

George Hairston

Larry Jones

avatar van stinissen

Prachtig drama , een uitstekende jaren '80 tv-film.

avatar van clubsport

clubsport

Inderdaad een sterk drama gebaseerd op een waargebeurd verhaal over een onschuldige zwarte man die word veroordeeld tot levenslang voor een gewapende overval louter gebasseerd op ooggetuige verklaringen .

Ik had deze film jaren geleden eens op tv gezien maar hij is me ontschoten en nu dus alsnog een verslagje met stem erbij .