• 9.369.514 stemmen

Oorsprong: Frankrijk

Geregisseerd door: Raphaël Frydman

Met onder meer: Isild Le Besco, Emmanuel Faventines en Raphael Frydman

Plot Adieu Babylone

Pizzakoerier Anouk valt als een baksteen voor Laurel, één van haar leraren. Als haar aandacht hem teveel wordt pakt hij het eerste het beste vliegtuig, naar Brazilië. Eenmaal aangekomen besluit hij verder te trekken en vanuit het Amazonegebied over land naar New York te reizen. De eerste avond eindigt hij echter meteen stomdronken met een inheemse 'chica' in bed, die hem zijn centen en zijn bagage afhandig maakt, waardoor hij zich genoodzaakt ziet zijn reis op zijn skates voort te zetten. Maanden later keert hij uitgemergeld en een zenuwinzinking nabij terug in Parijs. De impulsieve Anouk besluit dan de reis van haar grote liefde af te maken. Afwisselend rolschaatsend of liftend en gewapend met een videocamera, trekt ze dwars door Mexico.

avatar van LauraPalmer

LauraPalmer

Ik vond het een erg leuke grappige blije onvoorspelbare feelgood film!!!vooral erg grappig dat ze er op het laatst achter kwam dat hij toch niet haar type was

avatar van ichi

ichi

heee, deze is interessant. Afgelopen november zat deze nog in de cinepremieres. Franse roadmovie in mexico op rolschaatsen, goeie dingen over gehoord. Die ga ik kijken, dinsdag op ned 3.

avatar van sydney

sydney

Hele originele film en ontzettend feel good. Na het kijken van de film krijg je gewoon zelf zin om zomaar een reis te boeken naar Verweggistan. Het mag dan wel een roadmovie zijn... De weg die "beskate" wordt is allerminst duidelijk. Onvoorspelbaar en leuk einde... De inhoud (3*) is niet echt diepgaand, maar qua originaliteit en uitwerking (5*) is deze film meesterlijk.

avatar van skip

skip

sydney schreef:

Haha, zou je die weg ook willen skaten dan, . Maar het is een erg leuke film als je', "net een tikkie anders" weet te waarderen.

Meesterlijk vind ik wel een groot woord, maar zeker creatief en inderdaad een "feel good" film. 3 sterren.