• 9.371.613 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Zoran Perisic

Met onder meer: Scott McGinnis, Jeff Osterhage en Ronald Lacey

Plot Sky Bandits

"There's a new kind of adventure in the air."

1917. De twee bankrovers Barney en Luke vinden het wilde westen te modern geworden. Stel je voor, ze hebben nu al kluizen om geld op te bergen! Op zoek naar nieuwe avonturen laten ze zich inlijven bij het Amerikaanse leger en vinden het te gek dat ze naar het Europese slagveld gestuurd worden, want daar woedt de wereldoorlog. Barney en Luke denken dat hun twee favoriete hobby's: vrouwen en drank in Parijs ruimschoots beoefend kunnen worden. Op Franse bodem krijgen ze al meteen herrie met twee Britse piloten en om een weddenschap vliegen ze een rondje met de Gunbus, een Engels gevechtsvliegtuig. Alhoewel ze het vliegtuig parkeren bovenop dat van de commandant, ziet hij wel wat in de twee bravoure-jongens en vraagt hun hulp bij de geheime missie van de eenheid: het vernietigen van het Duitse supervliegtuig, de Battleship.

avatar van Ravenstein

Ravenstein

Het moet ongeveer 15 jaar geleden zijn dat ik deze film zag op tv.

Zoveel weet ik er niet meer van, maar wel dat ik me er wel goed mee vermaakt heb. Zou heb erg graag nog eens zien, maar zo goed als onvindbaar op DVD....

avatar van Quentin

Quentin

Wil deze ook al bijzonder lang graag zien, heb de film nu in Duitsland eindelijk op DVD gevonden. Engelse geluidsband en een letterboxed breedbeeld transfer, kwaliteit daarvan niet bepaald geweldig maar beter dan niets.

avatar van Quentin

Quentin

Curieuze film. Gemaakt met een behoorlijk budget (zo'n $18 miljoen, destijds zeker geen kattepis), boordevol visuele effecten en episch van opzet, maar met een fragmentarisch script en onbekende namen in de hoofdrollen. Onbegrijpelijk dan men voor zulke nietszeggende en ongeïnspireerde acteurs is gegaan - hoe dacht men hier ooit iets aan terug te verdienen? Nu is Perisic zeker geen begenadigd regisseur, maar met fatsoenlijke leads was dit stukken beter te verteren geweest.