Spiderhole (2010)
Ierland
Geregisseerd door: Daniel Simpson
Met onder meer: Amy Noble, Emma Griffiths Malin en George Maguire
Plot Spiderhole
"Forgive us our trespasses"
Molly en drie van haar vrienden zoeken een leegstaand huis in Londen, om er vervolgens als krakers in te gaan wonen. Wanneer ze een geschikt huis gevonden hebben, trekken ze erin en denken ze dat het feesten kan beginnen. Maar dan doen ze de ontdekking dat ze opgesloten zitten in het huis en dat ze niet alleen zijn...
Zeer fijn horrorfilmpje.
Moet het vooral van sfeer en spanning hebben. De setting is redelijk eenvoudig, met een viertal jongeren die een oud pand kraken. Het mag dan midden in Londen liggen, maar eens binnen zitten ze opgesloten en is het even verlaten als de doorsnee setting van dit soort horrorfilms.
Visueel erg mooi. Het huis ziet er heerlijk verlaten en verloederd uit. Sterke belichting en leuk camerawerk maken de look af. Soundtrack is ook sterk en draagt lekker bij aan de sfeer.
Keerpunt komt halverwege, wanneer het één en ander duidelijk wordt. Vond het jammer, had voor mij nog wel wat langer uitgesteld mogen worden, want zo valt de film iets teveel in een bekende plooi. Het einde is dan wel weer goed, maar het tweede deel mist zo een klein beetje spanning.
Maar verder een aanrader. De jeugd valt goed mee, erg sterk sfeertje en bij momenten nog lekker spannend ook.
bobbydigital01
Ik vond hem erg tegenvallen.
Deze film is niet echt een horror te noemen,ik vind het meer een thriller.
De film is erg voorspelbaar,en we hebben het allemaal wel eens gezien.
Ik vind dit meer een goede B film.
Ik snap dat hij bij andere mensen daarintegen wel in de smaak zou kunnen vallen.
Vascago
Sfeervol en spannend horror filmpje. Al wordt het met de spanning in de 2e helft van de film wat minder. De film ziet er goed uit en duurt niet te lang, het kijkt allemaal vlot weg. Wel een beetje jammer dat de martelscenes niet wat explicieter in beeld worden gebracht. Het had wat meer gore mogen bevatten. Acteerwerk en soundtrack zijn zeer behoorlijk en de moordenaar is lekker creepy. Het einde is abrupt maar wel goed.
Dikke 3,5*
perceived
Mooi geschoten film die behoorlijk wordt ondergewaardeerd. Verhaaltje is weliswaar niet zo origineel maar het is wel goed uitgewerkt. Acteerwerk is netjes, voor horror begrippen zelfs erg goed. 6.5/10*
mcdaktari
Ach ik vond hem helemaal zo verkeerd nog niet, er zatten enkele aardige stukjes in en idd zoals ik hier al las voor horror begrippen prima geacteerd. Het gore gedeelte vond ik voor een horror film dan toch wel tegenvallen maar verder wel aardig.
bobbydigital01
Waarom geef je hem een onvoldoende dan??
mcdaktari
Ik vind 2,5 ster geen onvoldoende maar net een voldoende.
Ik kan ook zeggen dat jij nogal hoog stemt ondanks je het erg vind tegenvallen.
bobbydigital01
Ik vind 2,5 ster geen onvoldoende maar net een voldoende.
Ik kan ook zeggen dat jij nogal hoog stemt ondanks je het erg vind tegenvallen.
En 2.5 ster is altijd nog een onvoldoende.
Het is het zelfde als een 5 van de 10,daar valt weinig over te discusseren.
Als je niet weet wat een 2.5 ster is dan heb je hier weinig te zoeken.

mug13
En 2.5 ster is altijd nog een onvoldoende.
Het is het zelfde als een 5 van de 10,daar valt weinig over te discusseren.
Als je niet weet wat een 2.5 ster is dan heb je hier weinig te zoeken.
Hey,geen ruzie zoeken he KALE.

voomzap
Vond het ondanks de redelijke sfeerzetting een lange zit - nergens werd het echt spannend. Waarschijnlijk vanwege de eendimensionale puberachtige personages die op zich prima werden neergezet... ze boeiden echter voor geen meter.
barcam
Zeer sfeervolle spannende horror film.
Expliciet geweld word niet getoond maar dit stoort niet.
Lui (crew films)
Een ietwat amateuristisch horrorfilmpje dat helaas niet echt overtuigend is. Het plot hebben we al vaker gezien. De killer lijkt nogal dom en dat wordt op den duur storend. Toch kijkt de film wel vlot weg en dat zorgt voor een ruime voldoende.
Noodless
Mwah, matig horrorfilmpje !
Nochtans is de setting en de sfeer best goed.
Maar het verhaaltje zelf en de uitwerking ervan is wat minder.
Zo wordt het verhaal op een bepaald moment wel heel ongeloofwaardig : het tweetal zet een goede val op voor de moordenaar, maar het blijkt hem niet te zijn en ze slaan het slachtoffer totaal out...... bij het verdere verloop van het verhaal krijgt de protagonist weer die kans om de echte moordenaar volledig out te tellen, maar dan doet ze het niet. Beetje jammer gezien het vorige waar ze het wel doen.
De gore mocht meer durf uitstralen en echt spannend wordt het helaas niet. Het slot was wel oké. 5/10 oja , en dit is een voldoende
Shinobi
"They can't hear us."
Op basis van de lage score had ik een slechte film verwacht, maar het is me allemaal reuze meegevallen.
Qua verhaal is het uiteraard vrij cliché te noemen; wederom een groepje jongeren die opgesloten zijn en moeten zien te ontsnappen, maar dat deerde mij niet echt. De setting van het verlaten huis en de beklemmende sfeer maken namelijk veel goed.
Alleen is het jammer dat het wat betreft de gore erg tam wordt gehouden. Dan maak je een film over martelen en dan breng je het nog geen eens expliciet in beeld... Daarnaast tarten enkele domme acties de logica, maar dat hoort denk ik bij het genre. Het abrupte eind doet de film ook geen goed.
Al met al een redelijke horror om eens gezien te hebben.
2,5 Sterren.

Drie Netflix Originals om te kijken na 'Blind Sherlock'