• 9.370.282 stemmen

Hung Biu Hyn Sin Ji Daai Tau Gwaai Ang (2001)

Horror | 89 minuten

Genre: Horror

Alternatieve titel: Horror Hotline... Big Head Monster

Oorsprong: Hongkong

Geregisseerd door: Soi Cheang

Met onder meer: Francis Ng, Josie Ho en Sam Lee

Gesproken taal: Kantonees

Plot Hung Biu Hyn Sin Ji Daai Tau Gwaai Ang

Mavis krijgt de kans om een documentaire te maken over een praatprogramma op de radio. De eerste avond is het al raak. Wanneer een man belt om zijn verhaal te doen, gebeuren er vreemde dingen in de radiostudio. Mavis probeert alles vast te leggen op film, maar wordt al snel zelf slachtoffer.

Zeer vroege Pou-Soi Cheang.

Als volbloed horror regisseur begonnen en hij had duidelijk nog wat te leren in z'n beginperiode. Wat hierna zou komen (New Blood) zou meteen al stukken beter zijn.

Op zich geen verkeerd horrortje, met een immer leuke Ng en een wat vreemd journalistiek horror plotje, dat zowaar nog een beetje spanning probeert op te wekken naar het einde toe. De film slaagt er half in, maar weet meer te halen uit bepaalde sfeervolle scenes.

Het aantreffen van Mike is een erg sterke scene, niet noodzakelijk eng, goor of spannend, maar wel gewoon sterk gebracht. Ondertussen hebben we dit soort horror wel gezien (al is het zeker geen typische Aziatische horror met langharige vrouwen - cfr de titel) maar het weet best te vermaken.

Aardig tussendoortje dus. Plotje met de vriendin van Ng was wel compleet overbodig, verder een vermakelijk horrortje, al betwijfel ik of hij lang zal blijven hangen.