• 9.374.764 stemmen

Zatôichi: The Last (2010)

Actie | 131 minuten

Genre: Actie

Alternatieve titel: 座頭市 THE LAST

Oorsprong: Japan / Frankrijk

Geregisseerd door: Junji Sakamoto

Met onder meer: Shingo Katori, Tatsuya Nakadai en Takashi Sorimachi

Gesproken taal: Japans

Plot Zatôichi: The Last

Zatôichi en zijn vrouw keren terug naar hun geboorteplaats om daar een normaal en rustig leven te lijden. Dankzij Zatôichi's verleden is de rust helaas van korte duur. Zonder keus wordt Zatôichi gedwongen het zwaard weer te trekken...

Trailer!

Ik betwijfel of het echt de laatste Zatoichi film zal zijn.

Ook een rolletje voor Susumu Terajima, en voor een vent die zichzelf "Zeebra" noemt

Baggerman

Na tig pogingen staat ie er eindelijk op? Benieuwd wat Sakamoto ervan heeft gebakken.

kinjutsu

Haha ja, eindelijk waren er stills beschikbaar.

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

kinjutsu schreef:

Haha ja, eindelijk waren er stills beschikbaar.

Wauw en wat voor een still!

Baggerman

Eindelijk de echte poster! Wel een allstar cast verder met o.a. Tatsuya Nakadai, Chieko Baisho, Youki Kudoh en Susumu Terajima.

avatar van Nomak

Nomak

De titel moeten we toch niet te letterlijk nemen denk ik.

Als volgend jaar ofzo Kitano nog eens zin heeft om een Zatôichi film te maken, dan zal hij dat toch gewoon doen.

Baggerman schreef:

Susumu Terajima.

avatar van Nick_SN

Nick_SN

Heel wat serieuzer en trager dan de Katsu (en Kitano) films, misschien wel goed om dat vooraf te weten. Hij was verre van geweldig, maar ook zeker geen verkr*chting van de franchise, ik heb me vermaakt . Had nooit verwacht Nakadai nog een zwaard te zien trekken op zijn leeftijd.

avatar van jeeke21

jeeke21

Wat een trage langdradige oersaaie film was dit !

Veel slechter kan al niet !

avatar van dominion

dominion

Hoe lang duurt deze film ongeveer want heb geen zin om een film van 3 uur lang te kijken.

avatar van Zobor

Zobor

131 minuten

Zobor schreef:

131 minuten

Waarom corrigeer je dat niet even dan? Zo hinderlijk...

Baggerman

Ik ben het wel met de negatieve tendens eens. Geef mij maar de Zatoichi's met Shintarô Katsu! Of die van Kitano.

Saai vehikel, dat voor mij alleen wordt opgeleukt door de aanwezigheid van enkele coryfeeën uit het Japanse acteursgilde. Die men dan weer slechts lullige rolletjes geeft. Zoals die van Susumu Terajima? Mag alleen wat verdwaasd rondlopen? Chieko Baisho? Mag heel af en toe een chagrijnig oud wijf zijn. Slechts Tatsuya Nakadai kan zich een beetje uitleven in zijn rol als booswicht.

Wel mooie decors en plaatjes af en toe, maar ook ontzettend slechte special effects die er in de Zatoichi's van de jaren zestig vaak nog beter uitzagen! (dat afhakken van de hand van de diennaar! Tsst! )