• 9.370.234 stemmen

Batoru Gâru: Tokyo Crisis Wars (1991)

Horror / Actie | 73 minuten

Genre: Horror / Actie

Alternatieve titel: Battle Girl: The Living Dead in Tokyo Bay

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Kazuo Komizu

Met onder meer: Cutie Suzuki, Kera en Ryo Narushima

Gesproken taal: Japans

Plot Batoru Gâru: Tokyo Crisis Wars

Nadat een meteoriet in de baai van Tokio crasht, vult een giftige wolk de stad en een nieuw buitenaards virus zorgt ervoor dat de doden opstaan en zich beginnen te voeden met de levenden. Om alles nog erger te maken, terroriseert een bende de stad en wil het Japanse leger er niets aan doen. De enige die nu nog redding kan brengen is Keiko, een één-persoons leger.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van dominion

dominion

Klinkt leuk .

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Inderdaad, het ziet/klinkt als zo'n Japanse exploitation film zoals ze die de laatste jaren vaak maken, maar deze komt dus uit 1991. Weer een voor op de (eindeloze) to see lijst.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Zombie-Sci fi-Cyber Punkish-Trash Fest! Súper gave zombie flick van Gaira, voor wie zich in de Japanse exploitation interesseert niet de minste naam. Met zijn 'Guts' trilogy uit de jaren 80 toch behoorlijk naam gemaakt. Schreef o.a Ryôjoku Mesu Ichiba - Kankin (1986) (ligt op DVD klaar) en dat schijnt ook een bijzonder onprettige film te zijn. Dat valt hier eigenlijk wel mee! Hij gaat een hele andere kant op een presenteert -zoals hier boven al werd gesuggereerd- een soort voorloper op de huidige Japanse exploitation (het ligt voor de hang)... en toch ook weer totaal niet. Een film die voor mijn gevoel meer in het verlengde ligt, is Junk: Shiryô-Gari (2000) . Ook hier zijn enkele Europese invloeden zichtbaar (en hoorbaar).

De aankleding is low-budget eyecandy voor sciencefiction-cyberpunk-horror liefhebbers. Toffe settings, naar behoren aangekleed, met veel actie en een prettige hoeveelheid gore. Beetje lomp (met name de gevechten mochten wel een versnelling hoger), maar daar ligt voor mij ook wel de charme. In ieder geval een interessante mengelmoes van genres en stijlen.