• 9.369.514 stemmen

Les Filles de Grenoble (1981)

Drama / Misdaad | 95 minuten

Genre: Drama / Misdaad

Oorsprong: Frankrijk

Geregisseerd door: Joël Le Moigné

Met onder meer: Zoé Chauveau, André Dussollier en Alain Doutey

Gesproken taal: Frans

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Les Filles de Grenoble

Wanneer een jonge prostituee wordt vermoord, leidt de rechter Le Perrec het onderzoek. Het meisje zou vermoedelijk omgebracht zijn door haar pooier. Zijn speurtocht leidt naar een netwerk van prostitutie. Om de verschillende verantwoordelijken en andere maffiosi naar de gevangenis te sturen zijn er echter getuigenissen nodig van de meisjes. Cora is de eerste die de gevaarlijke stap onderneemt en praat, met het risico van gefolterd of gedood te worden door haar souteneur.

Maria Luigi aka Cora

Francesco Pratelli

Pierre Broccoli

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Nooit van gehoord, maar lijkt me zeer interessant!

avatar van eRCee

eRCee

• 1978 stemmen

Best aardig filmpje. Realistische stijl maar toch ook genoeg boeiends in de beelden en vertelwijze. Op een paar momenten is Les filles de Grenoble behoorlijk bruut. Het leek me zelfs of Lilja-4-ever z'n beroemde shot hierdoor geinspireerd zou kunnen zijn. Op z'n Frans zijn de gezachtsdragers allemaal rechtschapenen, maar ach, dat is ook wel eens verfrissend, omdat al zoveel films de schaduwzijdes belichten.

avatar van BBarbie

BBarbie

Doorsneefilm over een politieonderzoek naar een pooiersbende. De leden van de bende schuwen geen middel om de vrouwen in toom te houden, terwijl justitie het juist moet hebben van de medewerking van deze vrouwen. Afgezien van een paar keiharde incidenten een veel te brave film om echt indruk te maken. Eigenlijk weinig nieuws onder de zon.