• 9.370.277 stemmen

Geregisseerd door: Kôji Masunari en Masaaki Yuasa

Met onder meer: Tomoyo Kurosawa, Honoka Ikezuki en Keiji Fujiwara

Gesproken taal: Japans

Plot Uchû Shô e Yôkoso

Vijf jonge schoolkinderen genieten van een rustige zomer in een klein dorpje. Er is weinig aan de hand, tot ze een hondje genaamd Pochi vinden. Hij blijkt geen hond te zijn, maar een buitenaards wezen. Pochi neemt ze mee op een avontuur in de ruimte, langs ontelbaar veel planeten en wezens.

Koji Harada (stemrol)

Gouba (stemrol)

Kiyoshi Sato (stemrol)

avatar van Oishii

Oishii

Superleuke (kinder) SF tekenfilm. Het begint in een wat traditionele platteland Japan setting.

Daarna racet het door naar een woest origineel creatief ruimteverhaal...

Prachtig en boordevol details, liefdevol geanimeerd.. Geen top Ghibli maar komt toch wel in de buurt. Een beetje a la "Summer Wars" dat ook van die traditionele japanse elementen bevat...

Leuk maar flawed.

Hulde voor de megalomane opzet van de film, werkelijk niet te schatten wat hier aan materiaal is ingegaan. Een resem aan settings, wezens en ideeën die in sneltreinvaart doorheen de film gevlamd worden. Op de animatie zelf hebben ze ook niet echt bespaard.

Probleem is eigenlijk dat men soms iets té hoog gemikt heeft. Leuk om er allemaal verschillende aliens in te steken, maar als ze amper 2 scenes screentime krijgen en je moet er 100 afwerken dan kan je gewoon niet overal evenveel energie in steken. Het tempo ligt verder ook zo hoog dat het allemaal wel creatief oogt, maar de uitwerking is vaak wat te losjes. Het had wat mij betreft iets minder, iets rustiger en iets gedetailleerder gemogen.

Verder ook wéér een film die begint op het platteland. Begint een klein beetje te vervelen, iets teveel regisseurs en studios die wat willen meepikken van de Ghibli setting, maar buiten Hosada zijn er maar weinig die er daadwerkelijk in slagen.

Maar het is verder wel een leuke achtbaan. Geen seconde rust, genoeg te zien en genoeg frisse ideeën. Had enkel het gevoel dat wanneer men het iets kleiner had gehouden er een betere film in had gezeten.

avatar van Rico120

Rico120

wat een film wat mooi deze film geeft je een kijkje hoe men denkt dat aliens er uit zien prima

heel erg lollig ik heb me goed vermaakt