• 9.374.591 stemmen

Met onder meer: Vaughn Monroe, Ella Raines en Walter Brennan

Gesproken taal: Duits en Engels

Plot Singing Guns

"THE IDOL OF MILLIONS!"

De outlaw en zanger Rhiannon heeft een postkoets met een lading goud overvallen. De nieuwe sheriff Jim Caradac van Sedona, Arizona, is daarbij zwaar gewond geraakt. Rhiannon brengt Caradac naar de wat prekerig aangelegde dokter Jonathan Mark. Mark vertelt later aan Caradac, dat Rhiannon zijn leven gered heeft. Mark probeert Rhiannon op het rechte pad te houden, wat aardig lijkt te lukken. Rhiannon wordt door Caradac aangesteld als deputy-sheriff en hij wordt verliefd op de saloondanseres Nan Morgan. Rhiannon komt echter in gewetensnood, wanneer hij verneemt, dat er weer een zending goud met de postkoets wordt vervoerd.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Rhiannon / John Gwyn

Express Agent

Stage Driver

avatar van mr rumson

mr rumson

Vreemd dat deze western nog geen stemmen heeft.

En als het aan mij ligt is het dan ook onterecht want slecht is deze kleurrijke western zeker niet.

Verwacht geen western die vol staat van de vuurgevechten ,maar deze western heeft een goed verhaal met aan het einde een verrassende plotwending.

Ook vond ik dat Vaughn Monroe die eigenlijk geen acteur maar een zanger is het er goed van afbrengen.

Ward Bond en Walter Brennan dat zijn geen onbekenden in het western genre en weten hun rollen dan ook degelijk in te vullen .

Vooral met Brennan heb ik genoten in zijn rol als arts maar intussen ook zijn plannetjes bedacht om alles tot een goed einde te lijden.

In het begin van de film zit ook een erg leuke scene in van Ward Bond .

Het middenstuk is wat minder omdat Vaughn Monroe een paar liedjes zingt .Waaronder het bekende Mule Train een nummer dat Frankie Laine ook ooit eens gezongen heeft.

De film wisselt af met opnames die in de buitenlucht zijn opgenomen ( Arizona )

En studio opnames en dat is duidelijk te zien de achtergrond landschappen zien er door de kleuren er kitscherig uit.

Al met al een aardige western die mij best wel wist te vermaken.

avatar van Brix

Brix

• 19677 berichten

Een meevaller deze eerste- en tevens voorlaatste western met Vaughn Monroe.

Ook zijn eerste hoofdrol in een film.

Monroe was hij eigenlijk trompetist, zanger en orkestleider, en in de jaren '40 en '50 zeer succesvol, met maar liefst 9 nummer 1 hits in de US hitparade, en nog een hele reeks andere successen.

Wat precies de bedoeling was van zijn toetreding tot de filmwereld weet ik niet.

Een serieuze mededinger in het genre van de singing cowboys was hij in ieder geval geenszins.

Daartoe ontbrak hem toch het e.e.a. aan uitstraling.

Maar een dijk van een (bariton)stem had hij in ieder geval wel.

Zo werd zijn versie van de western song "Ghost Riders in the Sky" een nummer 1 hit.

Toch bracht hij het er in deze film niet slecht vanaf, al acteerde hij hier en daar wat star.

Ik heb wel slechtere acteurs gezien die meer succes hadden in westerns.

Monroe had hier trouwens een grote steun aan een sterke cast, met vooral een heel goede Walter Brennan en schitterende, goed acterende, Ella Raines.

Ward Bond is ook een vaste waarde.

Het verhaal is zeker ook niet slecht.

De songs lijken er wat bijgesleept, maar ja, een bekende zanger in de hoofdrol van een western was destijds ook verplicht muzikaal iets ten beste te geven.

Dat doet hij prima, maar toch lijkt het niet helemaal te passen in de opzet van deze film, die minder op een matinee publiek gericht lijkt te zijn geweest dan die van de bekendere western sterren uit die tijd.

De film is opgenomen met het beruchte Trucolor procédé, dat in gebruik was bij Republic pictures.

D.w.z. dat sommige kleuren niet goed overkomen, zonder het gebruik van speciale filters die de bioscopen vroeger ter beschikking hadden voor het vertonen van deze films.

Die heeft tegenwoordig waarschijnlijk niemand meer.

Ik heb mij niet verveeld met deze film, en ben zelfs wel wat benieuwd naar de andere western waarin Monroe de hoofdrol speelt.

N.B.

Ik herinner mij nog dat er in de jaren '50 ook een kauwgumplaatje van Monroe in western outfit tussen de talloze andere populaire verzamelplaatjes van westernsterren zat.

Alleen wist niemand hier toen wie dat eigenlijk was.

Ik denk dat ik dat plaatje nog ergens in mijn verzameling heb zitten.

avatar van joolstein

joolstein

Film die nogal tegen valt. Achteraf misschien ook wel begrijpelijk omdat Vaughn Monroe een zanger was en geen acteur. Maar ook de rest van de cast levert geen sterk acteerwerk af. Daarnaast is het verhaal ook niet heel sterk. Outlaw wordt sheriff en komt hierdoor weer op het rechte pad. Verder zijn er nog wat ontwikkelingen met de beheerder van de postkoets. Waarna er een zeer simpel en bijna evangelisch einde volgt. En tussendoor kweelt Monroe dan ook nog wat liedjes. Heel braaf en totaal geen indruk gemaakt deze film.

avatar van Dk2008

Dk2008

Ik gis Brix in Wiki staat although Monroe did not pursue acting with much vigor, dus ik vermoed zijn belangstelling ging meer uit naar de muziek. In die tijd kwamen veel big bands voor in films, alles wat geld oplevert dan doen we dan maar zoiets vermoed ik. Hij zong ook westernsongs, Cool water, Riders in the sky, Mule train...dus dat past.

avatar van Brix

Brix

• 19677 berichten

Dk2008

Monroe was een top ster op muzikaal gebied tijdens die periode.

Gebrek aan geld zal wel niet de hoofdreden geweest zijn.

Misschien vond hij het wel leuk om ook eens cowboytje te mogen spelen, wie niet

Voor zijn acteerwerk hoefde hij zich in ieder geval niet te schamen, getuige zijn tweede western.