• 9.370.299 stemmen

Genre: Documentaire

Geregisseerd door: Negin Farsad en Kimmy Gatewood

Met onder meer: Damian Hess

Plot Nerdcore Rising

Documentaire over één van de nieuwere stromingen binnen de hiphop, namelijk de nerdcore. Computer geobsedeerde nerds die rhymes spitten over het zware leven van de nerd. We volgen MC Frontalot, de grondlegger en 'Godfather of Nerdcore', op zijn eerste nationale tour en ontdekken het genre en haar sterren.

avatar van steph b

steph b

Leuke documentaire over een hip-hop-genre waar ik nog nooit van gehoord had, of toch wel: MC Chris schijnt ook nerdcore te zijn! MC Chris is bekend van de soundtrack van Zack and Miri make a pornmovie, met de track "Fette's Vete".

Van MC Chris of andere nerdcore-rappers die aan het woord komen hoor je geen muziek, maar van MC Frontalot natuurlijk heel veel, en dat is best leuke hip-hop!

Documentaire met veel humor van een symphatieke nerd-core band!

avatar van Aapje81

Aapje81

Rap of Hip-Hop of hoe je het ook wilt noemen is een genre waar ik weinig mee heb. Met Nerdcore heb ik overigens ook niets maar deze documentaire heeft toch iets aandoenlijks en is bijzonder eerlijk.

In bijna anderhalfuur krijg je de gedachtengang van een subculuur te zien die niets met populariteit van doen heeft maar tegelijkertijd wel steeds groter wordt. En het moet gezegd naar mate de tijd verstrijkt ontstaat er vanzelf iets van respect er erkenning en ik betrapte mezelf erop dat ik een aantal teksten best kon waarderen.

Goede en verassende documentaire.

avatar van Shinobi

Shinobi

"Nerdcore hip hop is...nerdy hip hop."

Ik heb nooit geweten dat er zoiets bestond als 'nerdcore'. Het blijkt een stroming binnen de hip hop te zijn voor nerds en de daaraan gerelateerde dingen, weer wat nieuws geleerd.

De docu geeft een leuk inzicht over deze stroming waarin de nerds die eraan doen aan het woord komen, maar ook enkele beroemdheden als Prince Paul en 'Weird Al' Yankovic. Met name de gedachtes van Prince Paul (o.a. de producer van De La Soul) kon ik wel waarderen. Op deze wijze kom je als kijker meer over dit fenomeen te weten.

Ik vind het alleen jammer dat het op een gegeven moment repetitief wordt; het is zowat de hele tijd van optreden naar optreden gaan. Uiteraard gaat 'Nerdcore Rising' over de tour van MC Frontalot en zijn band, maar ik had graag meer afwisseling gezien in de vorm van andere artiesten die gevolgd worden. Nu blijft het bij een paar nerds die af en toe hun zegje doen. Overigens kan de muziek er net mee door, alhoewel ik het zelf nooit zal draaien.

Al met al best lachen om eens gezien te hebben als je nog nooit van dit genre hebt gehoord, maar qua documentaire is het weinig vernieuwend.

3,0 Sterren.

De docu is soms best geinig maar dat hele nerdcore gedoe is tamelijk irritant. Klinkt echt nergens naar.