• 9.377.473 stemmen

Genre: Western / Drama

Geregisseerd door: Earl Bellamy

Met onder meer: George Montgomery, Karin Booth en William Fawcett

Plot Seminole Uprising

"Three regiments ride out of Fort Clarke to try to finish a job the Army wished it had never started! All the blazing excitement of the best-seller, "Bugle's Wake""

De cavalerieluitenant Cam Elliott krijgt de opdracht om het Seminole opperhoofd Black Cat te arresteren. Black Cat leidt zijn stam in een campagne van terreur en bloedvergieten tegen de blanken. Black Cat slaagt er in Susan Hannah, de dochter van kolonel Hannah en de vriendin van Cam, te ontvoeren. Black Cat wil Hannah verhandelen met corrupte blanke handelaren tegen geweren. Voor Cam lijkt een bloedige strijd met de Seminoles nu onvermijdelijk.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Susan Hannah

Cubby Crouch

Capt. Philip Dudley

Sgt. Chris Zanoba

Tony Zanoba (as Jim Moloney)

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2065 berichten

Een ondermaats 13 in een dozijn western. De film zit vol gaten in het scenario, continuïteit is ver te zoeken. Het is wel een kleurrijke western met enige mooie buitenopnames . De lengte van deze film is prima. Gewoon een niemendalletje uit eigen collectie die mij als late avondfilm vanavond toch nog eningzins heeft vermaakt. Geen voldoende, maar toch nog een magere -2.5

avatar van klara

klara

• 20367 stemmen

Matige western, het acteerwerk nogal stijfjes en niet al te best. Het Seminole opperhoofd Black

Cat vond ik af en toe zelfs een beetje lachwekkend overkomen. Dat geldt ook voor de wijze

waarop de indianen in de strijd werden verslagen waarbij Black Cat sip op zijn paard zit toe te

kijken. Niet een slechte film, maar nogal brave en slappe hap.