• 9.373.985 stemmen

Oorsprong: Australië / België

Geregisseerd door: Paul Cox

Met onder meer: Julia Blake

Plot Innocence

"Remember to love, surrender to love, and vow to never, never forget"

Na meer dan 40 jaar gescheiden van elkaar, beginnen Andreas en Claire een intense relatie zoals ze die vroeger hadden. Maar Claire is nog steeds getrouwd met haar man John en voor ze het weet ontstaan de nodige problemen. Langzamerhand leiden deze problemen richting ziekte en zelfs dood als Andreas en Claire niet op hun hoede zijn.

avatar van eRCee

eRCee

• 1978 stemmen

Het enige minpunt aan deze film is de titel, zo beweert een liefhebber op Imdb. Daar ben ik het niet helemaal mee eens want Innocence is inderdaad een heel onschuldig filmpje. Het onderwerp is interessant en wordt ook nog eens op een liefdevolle manier uitgewerkt. De personages zijn overtuigend, hoewel die man wel erg bijdehand doet (bijvoorbeeld in het ziekenhuis). Minder zijn de dialogen. Het komt nogal gemaakt over; ouderdom, dood, liefde en religie worden er elke keer weer bijgesleept. Ook de stijl is niet bepaald overtuigend. Zoals JJ_D al opmerkte zien die flash-backs er niet uit en ze voegen over het algemeen weinig toe.

Innocencee is wat mij betreft nooit echt goed maar slecht wordt het ook niet. Onschuldig dus. 2,5*

avatar van Movsin

Movsin

Is het beeld van de oude liefjes romantisch, liefdevol en vertederend, de tekening van de echtgenoot, john, is eveneens boeiend.
Hij de man die nooit had gedacht dat hij niet gaf wat zijn vrouw in haar binnenste verlangde - dit fenomeen duikt bijvoorbeeld ook op in "Marriage Story" (2019) - en zij die pas na de herkennismaking met Andreas, beseft dat haar huwelijk anders en beter had kunnen zijn. Ze had er zich eigenlijk ook nooit over beklaagd en John er om gevraagd. Sommige mensen moeten het nu eenmaal gezegd krijgen...
Mooie film, maar uiteindelijk moet het verhaal over een vrouw die hoe dan ook verscheurd zit met de gedachte dat ze alleen liefde wil brengen en geen pijn bezorgen aan de twee mannen die om haar strijden, een uitweg vinden.
De plotse dood van Claire reikt de scenarist en de cineast de eenvoudigste uitweg aan...
Het is ontroerend maar soms stoor ik er me lichtjes aan...maar het blijft wel een mooie film.