• 9.369.485 stemmen

Une Petite Zone de Turbulences (2009)

Komedie | 108 minuten

Genre: Komedie

Alternatieve titel: A Spot of Bother

Oorsprong: Frankrijk

Geregisseerd door: Alfred Lot

Met onder meer: Michel Blanc, Miou-Miou en Mélanie Doutey

Gesproken taal: Frans

Plot Une Petite Zone de Turbulences

Jean-Pierre is net gepensioneerd en een echte hypochonder. Zijn vrouw bedriegt hem en zijn zoon is een verborgen homo. Wanneer Jean-Pierre een verdacht vlekje ontdekt op zijn huid en alle familiegeheimen uitkomen, lijkt de situatie gigantisch te gaan ontploffen...

avatar van Dying Rose

Dying Rose

Matige film die me niet echt boeide. Veel lachen was er niet aan, meer aan de kant van het zielig leventje van Jean-Pierre en zijn klunzig gedrag (hiermee doel ik op de badkamerscène).
Zo onhandig zijn zeg.

De personages zelf mochten meer diepgang krijgen, in plaats van het steeds te hebben over de relatie van elke persoon.
De ommekeer van 'haat'-acceptatie verhouding tussen ouders (of zeg maar vader) en petits amis leek wat dunnetjes over gegaan. En zoals iedereen weet, zal alles toch terug koek en ei zijn tussen de vader en de kinderen, ongeacht de seksuele geaardheid en nog andere niet-boeiende problemen.

Het was niet dat ik veel verwachtte, maar Franse komedies vind ik meestal wel goed. Deze dus iets minder. Afgelegen van enkele lachjes, kon er bij mij niet veel af. Op naar ‘Rien à Déclarer’!