• 9.371.676 stemmen

Geregisseerd door: Peter Schamoni

Met onder meer: Hardy Krüger, Stephen Boyd en Anton Diffring

Gesproken taal: Duits

Plot Potato Fritz

"Als der Westen noch jung war"

Potato Fritz is een eigenzinnige man die in de Rocky Mountains blijft hangen om daar aardappelen te verbouwen. In werkelijkheid is hij een kapitein van het leger, en de enige overlevende van een groep soldaten dat een goudtransport begeleidde. De groep werd overvallen door een bende goudrovers die zich verkleedt als indianen. Potato Fritz wacht op het juiste moment om de bende ter verantwoording te roepen.

Potato Fritz

Bill Ardisson

Lieutenant Slade

James Wesley

Martha Comstock

Minenarbeiter

Sergeant Stark

avatar van stinissen

Ook een kleine rol van Paul Breitner de beroemde Duitse voetballer ( Je weet wel die tegen ons in '74 de strafschop benutte , ja die , een blanke met een afro kapsel )

avatar van Barfly

Barfly

Paul Breitner en dan ook nog eens met muzikale ondersteuning van Udo Jürgens. Dan kan er niet zoveel meer mis gaan en maak ik mij op voor een klassieker.

De film heeft zijn aardige momenten en zelfs wat humor die goed valt, maar het is allemaal te tam en te nietszeggend. Te weinig ook vooral.

Hardy Krüger is daarentegen wel degelijk goed en dat is in ieder geval de hoofdpersoon waar je het meest tegen aan zit te kijken.Er zit een te lang middenstuk in de film die makkelijk overgeslagen kan worden, om daarna toch aardig te worden als er wat actie en duidelijkheid in de film komt.

Udo Jürgens onderwijl imiteert zo nu en dan een deuntje à la Morricone en aan het eind kreeg ik toch het idee een redelijke film te hebben gezien. Maar ik was het eerste uur al vergeten en dat was niet echt goed.