• 9.373.012 stemmen

Geregisseerd door: Cheung-Yan Yuen

Met onder meer: Simon Yuen Yat-Choh, Cheung-Yan Yuen en Chu Hoi-Ling

Gesproken taal: Mandarijn

Plot Gui Ma Tian Shi

Door zijn liefde voor wijn, en zodoende zijn constante beschonkenheid, beschadigt een taoïstische monnik (Cheung-Yan Yuen) een heilig beeld van de tempel. Als straf krijgt hij één maand de tijd om het exorcist-beeld te repareren en aan te kleden. Daarnaast moet hij een jonge maagd vinden die geboren is in het jaar van Sun Mou, 15 augustus, om de openingsceremonie te kunnen uitvoeren. De jongen in kwestie, Wu Sun Chiu (Yat Chor Yuen) woont bij zijn oma en beiden zijn verantwoordelijk voor de bescherming van een heilig schrift. Een schrift waar een duivelse monnik naar op zoek is.

Chiu's Granny / Drunken Taoist

Sue Un-Un

Old Devil aka Master Ruthless

Old Devil's senior brother

Starry Devil's assistant

Fatty, Starry Devil's assistant

Mr Pang

Als het weird mag zijn.

Een film die met niet al te veel budget is gemaakt. Trouwens ook niet met al te veel kunde. Het acteerwerk is echt wel brak, de film oogt erg rommelig en props zijn op het niveau schooltoneel. Zilverpapieren zwaardjes enzo. Daar moet je echt wel een beetje tegenkunnen bij het kijken van deze film.

Daar tegenover staat dat de regisseur verder blijkbaar geen enkele beperking had bij het maken van deze film. Hij ruilt het gebrek aan budget in voor creatieve vrijheid en weet zo één van de mafste martial arts films te maken die ik al gezien heb. En dat zijn er ondertussen toch wel wat.

Het is amper bij te houden wat voor onnozelheid je voorgeschoteld krijgt, al was voor mij de wandelende ketel toch wel het hoogtepunt. Wat een geniaal personage Verder een film die je vooral zelf moet ontdekken. Doet me wat denken aan films als Hausu, niet bepaald sterk gemaakt, maar zo batshit crazy dat het wel vermaakt.

avatar van Danielo.

Danielo.

Deze film is echt een melige, vreemde shit-show van heb ik jou daar. Ik zou niet weten wat ik hierover moet zeggen, kijk hem zelf maar eens. ik heb me wel vermaakt met de totale slechtheid en absurditeit van deze film in ieder geval.

avatar van Basto

Basto

• 11938 berichten

Schreef ik vanochtend bij Warriors Two nog dat ik geen fan ben van plaksnorren en nepwenkbrauwen, hier ligt dat natuurlijk wat genuanceerder. In deze knotsgekke low-budget film van de maker van The Story of Rikki en The Seventh Curse stoort dat namelijk helemaal niet.

De film is eigenlijk op elk vlak ondermaats. Maar daar staat tegenover dat hij totaal onzinnig en idioot is, en bovendien visueel best sterk.

Knotsgekke cinema waar ik wél van hou, al is dit helaas geen hoogvlieger binnen dat genre.