• 9.373.692 stemmen

Geregisseerd door: Federico Zampaglione

Met onder meer: Jake Muxworthy, Ottaviano Blitch en Karina Testa

Gesproken taal: Engels en Duits

Plot Shadow

"Reality Can Be Sicker Than Nightmares"

Wanneer David, een jonge soldaat die uit Irak is teruggekeerd, er op uit trekt voor een mountainbikevakantie in Europa, heeft hij geen idee wat hem te wachten staat. Een lokale legende zal hem echter oog in oog doen staan met zijn angsten, nog gruwelijker dan die waarin hij tijdens zijn oorlogstijd mee te kampen had. Hij wordt geconfronteerd met een bloeddorstige killer die het zenuwstelsel op de proef stelt en hem doet beseffen dat de realiteit soms nog zieker is dan eender welke nachtmerrie.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Night's Watch

Night's Watch

Ik heb zowel met horror als met Italiaanse films weinig ervaring, deze film heeft me echter niet kunnen overtuigen om hier meer van te gaan kijken. Ik vond het verhaal voorafgaand aan de ''horror scenes'' niet bijster interessant, zeker niet na vreemde einde van de film. De horror scenes zelf vond ik zowel kwalitatief als kwantitatief niet (goed) genoeg. De korte speelduur kan de tekortkomingen van de film niet geheel verklaren, ook vond ik het jammer dat er geen Italiaans gepraat werd.

Het blijft helaas bij een matige twee sterren.

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Een film over een mountainbiker die het aan de stok krijgt met twee jagers. Het is een verhaal waar ik vooraf had verwacht dat zou draaien om deze jagers, maar uiteindelijk was het toch even anders. De film wordt erg rustig opgebouwd en laat de mountainbiker zien, die een andere mountainbikester ontmoet, waarna ze samen verder reizen. Dat er problemen komen met de jagers, was te verwachten, maar terwijl ik zonder voorkennis aan deze film begon, had ik niet het vermoeden dat de film uiteindelijk naar een gestoorde moordenaar zou leiden. Toch uiteindelijk een heel soort andere film dan ik had verwacht. Shadow weet mooie shots van de natuur te bieden, maar weet op het gebied van spanning en horror niet te imponeren. De moordenaar is een uitzondering in deze verre vrij zwakke film.

avatar van blondiefilmfreak

blondiefilmfreak

1 van de vele het kan er mee door horror filmpjes.en dat wil dan vooral niet zeggen dat deze films goed zijn.het zijn de eeuwige twijfelaars voor de film verzamelaar om ze in de kast te houden of richting vuilnisbak te deponeren.en zelfs in deze is deze shadow een twijfelaar.het heeft zo zijn momenten,maar een goede film kan ik het niet noemen.goede horror is voor mij nog altijd een film als the excorsist of de eerste texas chainsaw van toby hooper.en met deze 2 kan deze shadow zig bij lange na niet meten.2 ster lijkt me bijna al te veel,maar aangezien de twijfel vooruit dan die 2 ster.

avatar van Vicksel82

Vicksel82

Helemaal zo slecht nog niet.

De film lijkt eerst op een achtervolging waarin jagers het hebben gemunt op mountainbikers maar maakt dan een verassend drastische wending.

Allemaal niet veel nieuws onder de zon maar wel geen moment saai