• 9.378.558 stemmen

Tausend Takte Übermut (1965)

Komedie / Muziek | 92 minuten

Genre: Komedie / Muziek

Oorsprong: West-Duitsland

Geregisseerd door: Ernst Hofbauer

Met onder meer: Rex Gildo, Vivi Bach en Hannelore Auer

Gesproken taal: Duits en Italiaans

Plot Tausend Takte Übermut

Om de platenmaatschappij 'Melodia' van het failliet te redden, reist de muziekproducent Manfred Reiner samen met de bedrijfsjurist Peter Hold naar het mondaine Adria-Hotel. Hier logeert namelijk de getalenteerde zangeres Sherry Davis, met wie Manfred een contract wenst af te sluiten. Zijn plan is simpel en vol mannelijke logica: hij wil de kunstenares rond zijn vinger winden, zodat ze daarna uit liefde een contract met 'Melodia' ondertekent. Doch de komst van haar ex-man Rick Tanner, ook een beroemde zanger, verstoort alles.

Gerti Brückner

Hausdiener

Theodor Rassel

avatar van Dk2008

Dk2008

Gaat hard achteruit met de kwaliteit Schlagers rond deze tijd, maar heb ook altijd liever die van eind jaren '50 bekeken, die muzikaal ook heel anders in elkaar zitten. Schlagerfilm rond Rex Gildo. Wat filmbeelden betreft hebben we dat echt allemaal veel eerder gezien, niets nieuws. Op de bikini's na dan. Haha, hoop voyeurisme in deze film. 2.0

avatar van Brix

Brix

• 19684 berichten

Zowaar niet een van de slechtste schlagerfilms.

De verwisseling komedie kent aardig wat grappige; en soms zelf hilarische, momenten.

Naar het einde toe, wanneer Gunther Philipp opduikt, is het al van stripverhaal-achtige proporties, en wist mij werkelijk aan het lachen te krijgen.

Natuurlijk duiken de liedjes te pas en te onpas op, daarom is het een schlagerfilm, al is niet alles van even goede kwaliteit, en had twee keer hetzelfde lied van Peggy March niet echt gehoeven, ook al was dat destijds een grote hit.

Een liedje wist mij zelfs te bekoren, "Adio", gezongen door Hannelore Auer (Sherry Davis) die zelf ook een grotere rol speelt in de film.Vreemd dat het geen dikke hit geweest is, want beter zong ze m.i. nooit.

Weliswaar geholpen door een flinke portie nagalm, om de juiste sfeer op te roepen, maar dan nog.

De zangeres was jarenlang de echtgenote van zanger Heino, en overleed vorig jaar.

Heel wat minder blij was ik met de deuntjes van Rex Gildo, een zanger met zeer beperkte stemkwaliteit, maar enorm populair vanwege zijn good looks.

Zijn vele vrouwelijke fans droomden ervan in zijn armen te belanden, niet wetende dat "Rexy" helemaal niks met het vrouwelijk geslacht had.

Maar "Uit de kast komen" was toentertijd nog taboe.

Gildo's rol is niet al te groot, al doet de filmposter anders vermoeden.

Er zijn heel wat personages in het verhaal die aan bod komen, en dat maakt het ook wel leuk.

Vooral Vivi Bach is prettig om aan het werk te zien, en horen.Haar Deense accent is erg grappig, de sch klank ontbreekt daarin.

Van de vele actrices die de film bevolken is ze ook een van de mooisten.

Er zijn nog meer accenten te horen, want Gus Backus, die een leuke rol heeft, is zijn Amerikaanse tongval (gelukkig) nooit kwijtgeraakt (al dan niet bewust)

Het accentje van Hannelore Auer, een Oostenrijkse van afkomst , kan ik niet thuisbrengen, het is in ieder geval niet Oostenrijks.

Leuk zijn ook de hebzuchtige  personages van de hotel chef (Fritz Benscher)en zijn assistent (Fritz Korn)

Tussen de bedrijven door duikt ook de Italiaanse zanger Peppino Di Capri op, als zingende schoonmaker, in een wat clowneske optreden.

Hij leek mij motorisch een beetje gestoord.

Verder is  ex wereld- en Olympisch kampioen kunstrijden op het ijs,  Manfred Schnelldorfer, te zien als "zingende" taxichauffeur.

Dat was niet nodig geweest, want zingen kon hij echt niet.

Het kan niet op met het vrouwelijk schoon, de prachtige Margitta Scherr speelt vriendin Michaela van Frank Hilman (Gus Backus)

Haar kende ik nog van de befaamde circus TV serie "Salto Mortale".

Al met al vermakelijk genoeg om wellicht nog wel eens een keertje mijn beeldbuis te mogen teisteren