• 9.378.811 stemmen

Wenn Wir Alle Engel Wären (1956)

Komedie | 98 minuten

Genre: Komedie

Alternatieve titel: If We All Were Angels

Oorsprong: West-Duitsland

Geregisseerd door: Günther Lüders

Met onder meer: Dieter Borsche, Marianne Koch en Hans Söhnker

Gesproken taal: Duits

Plot Wenn Wir Alle Engel Wären

Na een wilde nacht in het Düsseldorfse nachtleven wordt bibliothecaris Christian Kempenich wakker naast een vreemde vrouw. Met een kater gaat hij ervandoor. De pijnlijke situatie komt echter aan het licht en zijn vrouw Elisabeth maakt hem bittere verwijten. Zij blijkt echter zelf ook niet zo zuiver op de graat te zijn.

Elisabeth Kempenich

Fräulein Knüll

Frau Schimmelpfennig

avatar van Dk2008

Dk2008

Ik vond om hem nog niet eens zo slecht. Is een remake van de Heinz Rühmann-film uit 1936. Goed, het had wat komischer gemogen. Maar mooi gefilmd met allerlei ingrediënten die te zien zijn uit al die lopende bandwerkjes van destijds, er wordt wat in gezongen, mooie locaties (Rijn/Moezel) en 's mens beste vriend, in dit geval een teckel die veelvuldig in beeld komt..... Hij duurt te lang voor een klucht, waarbij soms eerder de neiging naar een drama, ook het begin en het eind zijn niet zo sterk en mist wat vaart. Maar had slechter gekund. 2.0/3.0