• 9.373.363 stemmen

Gesproken taal: Duits

Releasedatum: 30 september 2010

Plot Unter Bauern

"Retter in der Nacht"

Het verhaal van Marga Spiegel en de dappere boeren uit Westfalen die haar, haar man en hun dochter van 1943 tot 1945 lieten onderduiken. De Joodse familie werd gered door een man, die ondanks zijn lidmaatschap bij de NSDAP en een vechtende zoon aan het Russische front, niet aarzelfde om zijn leven te riskeren om hen te beschermen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Marga Spiegel

Klemens Aschoff

Josefa Schwester

avatar van dafoefan

dafoefan

Een redelijke film met een goed verhaal.
Helaas ontbreekt de sfeer, en van bepaalde dreigingen voelde ik persoonlijk weinig tot niets. Verder zag je bijna alleen de goede kanten van de Duitsers en leek het alsof bijna iedereen te vertrouwen was, wat dus zeker niet het geval was.Een beetje vreemd stukje vond ik in de trein, toen Marga haar dochtertje haar nieuwe naam uit het hoofd aan het leren was, terwijl er duitse mensen aanwezig waren in dezelfde coupé Acteerprestaties ook niet uitmuntend. 3,0*

avatar van Zeriel

Zeriel

Deze film kon me dus echt niet boeien. Doorsnee onderduikfilm, maar dan met "goede Duitsers". Het kwam op mij over als het soort film die wij in Nederland decenia geleden maakten.

Na een half uurtje had ik het wel gezien.

avatar van chaea

chaea

Het gaat hier om een waargebeurd verhaal wat bovenstaande reageerders kennelijk vergeten. het was zeer zeker geen uitmuntende film maar het verhaal en de kern ervan waren sterk aanwezig. Velen willen films zien met kwaaie Duitsers die het slecht voor hebben met alles wat hun voor de voeten komt, de realiteit was echter anders. Dat er een nazi Duitsland was betekende niet automatisch dat elke Duitser een nazi was. De film liet zien dat er duidelijk sprake was van indoctrinatie naar het volk maar dat menselijkheid ook de boventoon kon vieren. Leuke film die mij wel kon bekoren, ik ben ook iemand van dit genre, mensen die houden van boze Duitser en goede Yank moeten deze film overslaan.

avatar van Jan met de pet

Jan met de pet

Waargebeurd verhaal en zeker geen slechte film, weinig Joden werden door Duitsers geholpen lees aftiteling, dus hier wel: 4,0

avatar van panax

panax

mooie indrukwekkende film over een zwarte periode die nooit vergeten mag worden .

het gebeurt nog steeds maar verder van ons bed vandaan,maar nu heel actueel.

goeie acteurs ,mooie locaties ,bijzonder verhaal .

avatar van Gompie4

Gompie4

Mooie, maar heftige film, zowaar een keer in Duitsland, over Duitsland, maar dan over het 'thuisfront' tijdens de oorlog. Goed geacteerd, goed camerawerk, een must see als het onderwerp je aanspreekt!