• 9.371.617 stemmen

Geregisseerd door: Bettina Oberli

Met onder meer: Julia Jentsch, Monica Bleibtreu en Volker Bruch

Gesproken taal: Duits

Plot Tannöd

Een aantal jaar na de brutale moord op een gezin, op de Tannöd boerderij, keert Kathrin terug naar het dorpje, omdat ze hier als kind altijd gewoond heeft. De moordenaar is nog steeds niet gevonden, dus duikt Kathrin dieper in het verleden van het dorpje. Ze doet echter de ontdekking dat ze er zelf ook bij betrokken is...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van zembla

zembla

Julia Jentsch speelt ook hier de sterren van de hemel, evenals in Sophie Scholl, Effi Briest en Die fetten Jahre sind vorbei. De ontknoping zag je een beetje aankomen, maar de spanning bleef er ondanks inzitten tot het einde. Een aanrader voor iedereen en met name de liefhebber van de Duitse film.

avatar van b00ts

b00ts

Ben het met de vorige schrijver eens. Goed verhaal, dito acteerwerk. Het moet toch gezellig geweest zijn in zo'n kleine dorpsgemeenschap. Ik begon me na zo'n 75 minuten toch wat te vervelen. Je wist in principe wie het gedaan had maar over met 'het waarom' kan je nog alle kanten op. Waarom de film eindigde met dat winterse tafereel is mij ook niet duidelijk. Al met al had het einde naar mijn mening beter kunnen worden uitgewerkt.

avatar van Kuck-x

Kuck-x

Tjonge, wat komen er de laatste jaren toch mooie films uit Duitsland. En wat jammer, dat ze 'bij ons' - op een paar gelukkige uitzonderingen na - zo weinig aandacht krijgen.

Ik vind Tannöd een juweeltje. Ik kocht het boek een paar jaar geleden in de gauwigheid omdat ik op de terugreis uit Berlijn iets te lezen wilde hebben en ik werd door het verhaal gegrepen. Het blauwige kleurfilter in deze film bracht me meteen totaal terug in de beklemmende sfeer van het boek (reden waarom ik de dvd-hoes dikwerf prefereer boven de poster hierboven). Het is met zoveel aandacht verfilmd... Het acteren straalt betrokkenheid, bezieling uit... Tjonge, wat heb ik genoten.

avatar van A.L.I.E.N

A.L.I.E.N

Met een ook een rol van Filip Peeters.

avatar van SPT

SPT

Deze film is beslist de moeite waard, zeker voor mensen die geen moeite hebben met wat langzamere films. De film weet de duistere, onheilspellende sfeer van wat wellicht een van de meest lugubere moorden die in Duitsland (buiten oorlogstijd) zijn gepleegd goed neer te zetten.

Het verhaal is weliswaar waargebeurd, maar toch best cliché. Er gebeurd iets, één persoon gaat kijken, stuit op de moordenaar en wordt omgebracht. Als die niet terugkomt gaat een tweede persoon kijken (die ook wordt vermoord). Dan gaat de laatste volwassene kijken, en die wordt uiteraard ook vermoord. Iedereen die wel eens een horrorfilm kijkt weet dat je dat nooit zo moet doen...

Ook alle details zijn trouwens op de werkelijkheid gebaseerd: de sporen in de sneeuw en eten dat verdwijnt in de week voor de moord, de vrouw die nog geruime tijd heeft geleefd en haar moordenaar heeft gezien, en de monteur die de volgende dag aan het werk is maar niets doorheeft. Alles zeer luguber.

avatar van scorsese

Matige film waarin een vrouw terugkeert naar haar geboorteplaats waar twee jaar geleden een boerenfamilie vermoord werd. Het waargebeurde verhaal van de moord wordt via flashbacks verteld. De hele gemeenschap wordt wel goed neergezet en ook is de film redelijk sfeervol. Echter worden de constante verdachtmakingen al snel langdradig.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Ik vond hem ook niet zo bijster sterk, alhoewel wel extra punten voor de sfeer en mooie sobere beelden, maar het sleept zich allemaal wel nogal voort met een beetje een raar gebruik van herhaling, voelt nogal onnodig aan. Mooi dat in het midden wordt gelaten wie nu precies de dader was.

avatar van Decec

Decec

Een redelijk misdaad/drama/thriller film...

Redelijk verhaal...

Prima acteerwerk...

Prima achtergrond geluid/muziek

(geen Dolby Digitaal aanwezig)...

Redelijk kwaliteit breedbeeld

(geen HD aanwezig)...

avatar van SPT

SPT

Decec schreef:

(geen Dolby Digitaal aanwezig)...

Redelijk kwaliteit breedbeeld

(geen HD aanwezig)...

Ik weet niet waar je hem gezien hebt, maar hij is gewoon beschikbaar op Blu Ray in 1080p Full-HD met DTS HD 5.1 geluid.

avatar van boozebelly

boozebelly

• 1905 stemmen

Duistere, ietwat zware prent met een bijbels karakter.

Het sobere, oud Duitse, katholieke sfeertje is iets waarvan je moet houden, want uit die sfeer ontsnap je gedurende deze film geen moment. Die beklemmende sfeer is overigens wel overtuigend neergezet, maar het kwam voor mij persoonlijk het kijkplezier niet bepaald ten goede. Ik hou er niet van.

Visueel vallen er wat mooie plaatjes te bespeuren en ook het acteerwerk is wel in orde. Verder geen film die mij lang bij zal blijven.

avatar van Phantasm

Phantasm

Ik vond het een verwarrende film en had er verder eigenlijk helemaal niets mee.