• 9.371.710 stemmen

Geregisseerd door: Kenji Uchida

Met onder meer: Masato Sakai, Yo Oizumi en Kuranosuke Sasaki

Gesproken taal: Japans

Plot Afutâ Sukûru

De belabberde privédetective Kitazawa ontvangt een foto van Kimura, waarop hij in het geheim een vrouw ontmoet. Hij wordt er op uit gestuurd Kimura op te sporen. Kitazawa gaat naar de oude middelbare school van Kimura om Jinno, een oud-klasgenoot van Kimura en nu docent, te ontmoeten. Jinno is ook opzoek naar Kimura en vertelt dat hij sinds een dag nergens meer te bekennen is. Kitazawa komt er achter dat de vrouw op de foto Ayumi is, de vriendin van een yakuzabaas die Kitazawa kent. Het duurt niet lang voordat de privédetective een manier verzint om geld te verdienen met deze nieuwe informatie.

Er zijn van die films waarvan je je na een kwartiertje afvraagt waarom je ze juist opgezocht had.

Halverwege wist ik het weer. Dit moest wel een film van Uchida zijn. Dit mag dan de tweede film zijn die ik van hem zie, zijn stijl is bijna niet te missen. Het start allemaal redelijk droog en normaaltjes. Het eerste gedeelte van de film is ook niet al te boeiend.

Daarna volgt een stroom aan twists en plotwendingen die langzaam maar zeker de ware aard van de film blootleggen. Dat gebeurt zonder al te veel "wauw"-effecten, maar gezellig droog en to the point. Het tweede deel van de film is dan ook veruit het beste.

Visueel komt Uchida eigenlijk een klein beetje tekort, wat best jammer is. Het ziet er niet geweldig slecht uit, maar een film als deze verdient een wat frissere filmstijl.

Film wordt naarmate het einde nadert steeds leuker, maar het eerste deel blijft toch net iets te droog. Dat deed Uchida net iets beter in A Stranger Of Mine.

Vermakelijk filmpje. Eerder luchtig dan een echte komedie, het leukste zijn de doodnormaal ogende scenes waarbij later blijkt dat er heel wat achter de schermen gaande is of scenes die je als kijker compleet verkeerd geïnterpreteerd had (daar is de laatste een erg sterk voorbeeld van).

Leuk filmpje, vermakelijk en amusant, maar mist net wat extra glans.

Dikke 3.5*