Genre: Horror / Thriller
Alternatieve titel: Bleed
Geregisseerd door: Gary King
Met onder meer: Bill Oberst Jr.
3,0 (751)
Plot Dismal
Dana dreigt niet te slagen voor biologie. Om extra studiepunten te krijgen, besluit ze mee te gaan op excursie naar een uitgestrekt moerasgebied. Terwijl ze uitkijken voor hongerige beren, dodelijke slangen en loerende krokodillen, zijn ze zich niet bewust van het echte gevaar. Een kannibaal heeft het moeras ook in gebruik als zijn leefgebied.
PEN15
Deze texas chainsaw maniakken-kloon heeft me aardig bezig gehouden, maar om alle verkeerde redenen. Ik vind het idee wel aardig, niet slecht gefilmd, en in hoofdlijnen is het ook wel goed, maar het verhaal is zo zielig uitgewerkt Ik bedoel: een "doctor" die er net zo oud uit ziet als de high school scholieren. [IRONIE] neemt een klasje mee voor een leerkamp in de Okeefenokee in Florida, naar ik aanneem, alwaar de dames rondrennen in kleine topjes / naveltruitjes en hotpants. Dat de doctor in het complot zat was verre van een verrassing en op het laatst slaat het verhaal helemaal nergens meer op. Hoe de # kan die rare aap nou een shotgun overleven en heeft hij geen last van een schop in zijn kloten en een hooivork in zijn knie???? Is hij ook nog onsterfelijk?? Ik vond het verhaal op het laatst zo dom aflopen dat ik haast medelijden met de makers begon te krijgen. brrr.. misschien was dat wel hun opzet. Echt jammer, want de film had wel potentie. De special effects vergroten mijn medelijden alleen maar, waarom was de montage zo goedkoop was daar een reden voor? Met een eigen zelfontworpen systeem gedaan of zo? Het kwam zo zielig over dat ik medelijden met de makers heb. Kortom, om deze redenen heeft het een indruk op me achter gelaten. Ik vind het daarom ook moeilijk om te stemmen 2,0 of 2,5, misschien een 2,5 omdat ik het zo zielig slecht gedaan vind.
Boeikens
Redelijk goed.
Mager verhaal dat zich terugvind tussen Rovdyr en Wrong Turn.
De gore is redelijk goed aanwezig maar wordt soms pover weergegeven. Ook de FX zijn niet altijd even geslaagd en vergroten samen met het magere acteertalent de amateuristische indruk.
Echt spannend wordt het nooit en de sfeer is mager maar die meiden en het kannibalengenre liggen me wel dus toch nog 3*
Brak.
Puur genrewerkje, wat wil zeggen dat het verhaaltje volledig gekopieerd is van andere voorgaande horrorfilm. Wrong Turn concept met een halfbakken misbakseltje.
Film moet het dus volledig hebben van de uitwerking en daar gaat het aardig fout. Erg trage opbouw, waardoor je al snel afhankelijk wordt van de acteurs. Die bakken er echt drie keer niks van en weten zulke eenvoudige rolletjes nog niet eens geloofwaardig te brengen.
De killer in het bos ziet er ridicuul slecht uit, pas in het huisje wordt het allemaal iets beter. Dan is het eigenlijk al veel te laat en zat ik vooral te wachten op het einde. De gore weet ook niet op te boksen tegen z'n soortgenoten, daarbij blijft de film in een volledige waas van amateurisme hangen.
Er zitten een paar leuke goremomentjes in, da's zowat het enige. Verder een hoop deja vus, maar dan wel met een goedkoop namaaksmaakje.
Ricochan38
Ik ben fan van het genre, maar dan niet met acteurs die in en b-film niet eens mee zouden mogen doen.
BAGGER
Keane1983
Kom op zeg...deze film is wel zo triest..maar dan ook echt alles.
Het begint al bij het acteerwerk....het komt allemaal heel erg amateristich over en totaal niet overtuigend.
Het verhaal had orgineel kunnen zijn, maar door de foute manier van montage, split-screen en het wegfaden van scenes maakte het geheel alsof het zo uit de pineackel studio komt.
De twist in het verhaal was aardig, maar niet geheel onverwachts.
Er is ook gore in de film aanwezig...maar ja....zo leuk was dat ook weer niet en ook hier spat de nepheid vanaf.
Nee, geen aanrader deze film..van mij niet meer dan een 1.0*
Zandadder
Kom op zeg...deze film is wel zo triest..maar dan ook echt alles.
De twist in het verhaal was aardig, maar niet geheel onverwachts.
Nee, geen aanrader deze film..van mij niet meer dan een 1.0*
Heb hem toevallig gister gezien en ben het helemaal met je eens.
voomzap
Dat mensen dit redelijk goed druven te noemen
Dit is echt een hele slechte amateurfilm.
bobbydigital01
pffff wat een drama film,leuk om een drol op te leggen,en een hele grote
RickZ
Horrorslasher over een groepje jongeren in de bossen, superstandaard allemaal, leuke chicks, waardeloze special effects
Wrong Turn op c-niveau echt heel triest en slechte acteer prestaties.
bobbydigital01
de laatse wrong turn was al z niveau.....
jordandejong
Matig...
De film begint aardig, en de setting in de bossen is natuurlijk al spanning/sfeer verhogend.
Een paar lekkere actrices erbij en de eerste 3 kwartier zijn voorbij. Daarna begint het killen, en vreemd genoeg ging het daarna berg afwaarts met de film. Het heeft verschrikkelijke CGI
. Werkelijk niet te geloven! De film bevat ook haast geen gore, tenzij je die goedkope CGI gore noemt. Nog een groot minpunt is het voorpspelbare einde en de zeer matige killer, die was namelijk HELEMAAL NIET angstaanjagend.
Je zal je dan wel afvragen waarom ik het dan toch nog een 2,5 geef. Ik moet toegeven dat het een hele kleine 2,5 was. Maar de film is niet langdradig en kent enkele leuke momenten.
henkula
ik dacht maar eens te beginnen met een spoiler dan heb je nog iets spannends, want dat ontbreekt in deze film. ergens is het toch wel geestig dat de killers ondanks de trage pas toch het rennende meisje weten te vangen. maak je niet druk, dit is geen spoiler, er zitten nog massa's andere fouten in.
mcdaktari
niet echt mijn type horror film dit, het acteren was ook van heel laag niveau wat de film nog meer neer haalde.
Noodless
Inderdaad een zeer trage opbouw van het verhaal waarin in de eerste helft van de film eigenlijk niet veel gebeurt. Daarna komt er wat vaart in , maar de regisseur weet geen sfeer of spanning te creëren. De acteurs vallen volledig uit de boot. Zwak acteerwerk ! De kannibaal ziet niet echt eng uit en komt wat maf over. Veel clichés ( op zich niet erg ), maar deze zijn wel zwak uitgewerkt en bepaalde situaties komen wel erg ongeloofwaardig over. Ook de gore valt tegen. De hoeveelheid is wel in orde, maar de manier waarop de gore soms wordt gebracht, is van lage kwaliteit. De duur valt gelukkig mee en na het lange eerste gedeelte is er nog genoeg vermaak.
4/10
Shaky
Wat een vreselijk slechte film. Verhaal zit zwak in elkaar en wordt bovendien ook nog eens zwak uitgewerkt. Het amateurisme druipt er vanaf in een slechte zin; er zijn zat amateurisch ogende horrorfilms die wel heerlijk zijn om te zien, deze is daar zeker geen van.
Het acteerwerk is ver beneden iedere maat. Zeer slechte film.
Tonypulp
Zeker niet al te best, nogal middle of the road gebeuren. Een spelletje dat we al zó vaak hebben gezien. En toch, ja toch, blijft dit wel erg vermakelijk. Helaas zitten er enkele haken en ogen aan. Zo is de introductie niet te lang, maar vooral heel saai. Geen ruimte voor leuke jokes, of gezelligheid. Het is allemaal zo rustig, kalm. Maar daarna kent het enkele sterke momenten.
Een leuk sfeertje, met de nodige kills en andere viezigheid. Niet echt vernieuwend of verrassend, maar zeker vermakelijk. De hillbilly cannibals zijn niet origineel, maar daar kun je de hele film wel op aanspreken. Het is Gary King absoluut niet gelukt om iets met dit traditionele uitgangspunt te doen, het lijkt er ook niet op dat hij zoiets maar één moment heeft geprobeerd.
Het einde kent helaas een aantal verschrikkelijke CGI effecten, die de rest een beetje te min doen. Wat overblijft is een filmpje dat met vlagen erg leuk is, maar ook met vlagen compleet de andere kant op vliegt. Gemiste kans!
Tony's Cinema Trash: Dismal (Bleed) (2010) - tonypulp.blogspot.com
mrc314
Blij dat de film zo kort duurt, dan nog was het een enorme tijdverspilling. Alles ziet er vreselijk nep uit, en het verhaal was ook matig. Het acteren was niet echt slecht.
Kr!kke
Viel me dat even tegen... Het verhaal spreekt me nochtans enorm aan, alleen is de uitwerking ervan echt wel ondermaats. Dismal wordt nergens spannend en ook de vertolkingen zijn van een (zeer) laag niveau. Dat het einde voorspelbaar is, wil ik de de film nog vergeven aangezien je dat wel meer hebt in dit genre. Maar samenvattend was dit dus simpelweg een slechte film...
yellowflag
niet heel goed, maar ook niet heel bagger. De rol van de leraar als suf lulletje rozenwater is wel sterk neergezet. Verdere acteerprestaties waren matig. Gore is wel ok en animaties half half. Valt niet tegen en Eve pept het nog even op naar een 2,5*
Llynwen
Niet de moeite waard dus maak ik uit bovenstaande opmerkingen op.. Moet hem nog gaan zien..
Twintig minuten gezien.. niets aan te doen.. geen aanrader
Phantasm
Leuk bedacht, de gore mocht er ook wezen. Leuk om een keer gezien te hebben.

Drie Netflix Originals om te kijken na 'Blind Sherlock'

Crime Spree