• 9.375.149 stemmen

The Gathering (2007)

Mystery / Thriller | 240 minuten / 167 minuten (DVD-versie) (miniserie, 2 delen)

Genre: Mystery / Thriller

Speelduur: 240 minuten / 167 minuten (DVD-versie) (miniserie, 2 delen)

Geregisseerd door: Bill Eagles

Met onder meer: Peter Gallagher, Jamie-Lynn Sigler, Peter Fonda

Plot The Gathering

Michael Foster (Peter Gallagher) heeft het allemaal: een geweldige baan, een mooie vrouw en een niet zo lastige tienerdochter. Maar als Michael op een ochtend wakker wordt, is zijn vrouw verdwenen en stort zijn wereld in. Hij ontdekt dat haar verdwijning te maken kan hebben met andere mysterieuze verdwijningen en met vreemde occulte zaken. Er is iets angstaanjagends aan de gang en er is niemand die Michael kan vertrouwen. Voor dat hij het weet, bevindt hij zich in een wereld van heksen, zwarte magie en moord.

avatar van badfans69

badfans69

Een vage film, verhaal/plot is mooi maar uitwerking is minder

avatar van Left4Dead

Left4Dead

Een mooie hoes en een sterk begin van de film deden me een goed gevoel geven. Meteen een lekker donker sfeertje werd me voorgeschoteld. De film heeft vanaf het begin een lekker tempo, het ene voorval volg het ander, het is een puzzeltje om de stukken bij elkaar te zoeken en in elkaar te passen.

Rustig leren we de hoofdpersonen kennen en achtergronden, van de kerk, het huis enz., krijgen we mee. Deze kerk schijnt voor menig bewoner van het dorp een obstakel te zijn, er schijnt een ware vloek op het Engelse plaatsje te rusten vanwege vroegere gebeurtenissen. Langzaam aan wordt het een prima mysterie die mijn aandacht met gemak pakte doordat men vele gebeurtenissen aan elkaar weet te koppelen. Tijd voor onze hoofdrolspeelster om in te grijpen en het gezin waar ze verblijft te redden van een getraumatiseerd persoon die op wraak zint.

Het acteerwerk is niet altijd even sterk maar soms slaat de regie en/of editor ook wel eens de plank volkomen mis. Echt storend is het niet maar vaak had het gemakkelijk anders gekund, het ziet er erg knullig uit op die momenten. De twee verhaallijnen lopen elkaar eigenlijk in de weg. Het heerlijke occulte verdwijnt zonder aanleiding wat ik erg jammer vond. Hier had ik veel meer van verwacht maar is eigenlijk niks meer mee gedaan. Het verhaal ging voor mij uit als een nachtkaars en verdiend daardoor niet meer of minder dan 3**. Drie verdiend door het eerste gedeelte van de film.

P.S.
Ik heb de dvd-versie gezien.

avatar van AniSter

AniSter

Woeaaa, ze zijn nog onder ons..... haha!

Prima serie, althans het eerste driekwart gedeelte. Het laatste kwart was des te minder en helaas ontbrak het aan fantasie bij scriptschrijver en/of regisseur om er een fatsoenlijk einde aan te breien. Extra sterretje voor de keuze van de master-creep: Peter Fonda (zoon van Henry Fonda). Helaas kan hij die rol niet meer spelen in een eventueel vervolg.