• 9.376.124 stemmen

The Karate Killers (1967)

Komedie / Misdaad | 92 minuten

Genre: Komedie / Misdaad

Alternatieve titels: The Five Daughters Affair / The Man from U.N.C.L.E.: The Five Daughters Affair / The Man from U.N.C.L.E.: The Karate Killers

Geregisseerd door: Barry Shear

Met onder meer: Robert Vaughn, Joan Crawford en David McCallum

Plot The Karate Killers

"A new U.N.C.L.E. thriller !"

De topagenten van U.N.C.L.E., Napoleon Solo (Vaughn) en de raadselachtige Ilya Kuryakin (McCallum) raken in de clinch met de communistische organisatie T.H.R.U.S.H. wanneer een formule om goud uit zeewater te winnen op het spel staat. De formule werd door een wetenschapper in vier delen achter gelaten bij zijn vier dochters, die elk in een ander land wonen, vlak voor hij overleed.

Napoleon Solo

Alexander Waverly

Sandy True

avatar van Dk2008

Dk2008

Zowel Robert Vaughn als David McCallum zijn goede acteurs, niks op aan te merken. Films uit de Man from UNCLE-reeks zijn wel heel wisselend. Vaak speelt dan nostalgie, jeugdsentiment ook wel weer een rolletje. Zelf vond ik deze gemiddeld, niet slecht maar ook niet erg goed. Er zijn 8 films gemaakt naast deze succesvolle serie.

avatar van wavanbuuren

wavanbuuren

Qua verhaal en actie stelt het allemaal niet zoveel voor. Het verhaallijntje is erg voorspelbaar en de vechtscene's zijn zwak en zien er erg nep uit.

Gelukkig is daar nog het komedie gedeelte. Een aantal zaken wordt erg karikaturaal neergezet en dat werkt voor mij erg goed. Dankzij die grappige momenten, het lekkere tempo wat de film heeft en het leuke opningsnummer nog net **1/2