• 9.371.621 stemmen

Met onder meer: Nathan Aswell, Tony Ail en Kathleen Barr

Gesproken taal: Engels en Duits

Plot The Nutcracker

"The Nutcracker"

Kerstavond is aangebroken en de familie Staalboom pakt alle cadeautjes uit. Hun zevenjarige dochtertje Marie krijgt een heel bijzonder cadeau van grootvader Drosselmeyer: een mysterieuze houten Notenkraker. 's Nachts komen alle poppen tot leven: De Notenkraker, alle houten soldaatjes en ook de boze zevenkoppige muizenkoning met zijn muizenleger. De Notenkraker blijkt een echte prins te zijn die door een boze vloek is betoverd. Om de vloek te verbreken, moet hij de liefde van Marie zien te winnen en samen de slechte zevenkoppige muizenkoning verslaan. Dan pas kan hij haar meenemen naar zijn magische koninkrijk...

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Ooit eens op Video gekregen toen ik nog heel klein was. Ik vond hem destijds wel leuk, paar jaartjes terug nog eens herzien en inmiddels herinner ik me er weer niks van, dus erg goed zal ik hem nu niet vinden..

avatar van danbayens

danbayens

Ik vind dit van alle tekenfilms de mooiste versie van De Notenkraker.

Het is wel spijtig dat het hier over Marie gaat i.p.v. over Clara.