• 9.370.978 stemmen

You Might as Well Live (2009)

Komedie | 82 minuten

Genre: Komedie

Oorsprong: Canada

Geregisseerd door: Simon Ennis

Met onder meer: Joshua Peace, Boyd Banks en Michael Madsen

Plot You Might as Well Live

"Robert Mutt is *not* a douche bag."

Robert R. Mutt heeft het nooit makkelijk gehad. Zijn familie denkt dat hij een gek is, zijn buren denken dat hij een smeerlap is en voor de rest mag ook niemand hem. Hij is nog nooit ergens in geslaagd, zelfs een poging tot zelfmoord mislukte. Hier kwam ook nog eens bij dat hij weggestuurt werd uit de enige plaats waar hij zich thuisvoelde; de instelling waar hij inzat. Ondanks al deze dingen is Robert er toch van plan te bewijzen dat hij een 'echt iemand' is. Op advies van een jeugdvriend besluit Robert de drie sleutels tot succes te veroveren.

Robert Mutt

Clinton Manitoba

Hershey Hershenfield

Cookie De Whitt

Edna Kemperton

J. Amberson De Whitt

Eugene 'Euge' Dillion

Meneer Bungel

...en daar komt dus de titel van de film vandaan...?

Meneer Bungel

Wat de hel is dit nu weer. Aanvankelijk fout en wringend grappig tot en met, maar op een gegeven moment weet je het wel. Joshua Peace wordt steeds minder grappig, net als de hele film, steeds verder vervallend in voor de hand liggende clichés, sentimenten en geforceerd foute humor, wat aardige momentjes daargelaten. Alhoewel een film als Say It Isn't So (2001) voor mij bewijst dat het wél kan, is dit teveel een amateurwerkje met te weinig goede ideeën en een hoofdpersonage die niet kan (blijft) overtuigen. (De bijrol van) Madsen is totaal niet grappig.

Toch denk ik dat er wel wat MM-ers zullen zijn die dit beter zullen kunnen waarderen. Van mij two points.