• 9.371.784 stemmen

Turtle: The Incredible Journey (2009)

Documentaire | 81 minuten

Genre: Documentaire

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Oostenrijk

Geregisseerd door: Nick Stringer

Met onder meer: Miranda Richardson

Releasedatum: 22 oktober 2009

Plot Turtle: The Incredible Journey

"A loggerhead is never lost through her invisible but indelible ancestral roots."

Het verhaal van een schildpad die op één van de meest verbazingwekkende reizen over de aarde maakt. Ze werd geboren op een strand in Florida en gaat via de Golfstroom helemaal naar het koude noorden. Ze zwemt rond de gehele Noord-Atlantische Oceaan, Afrika, en komt daarna weer terecht op het strand in Florida, waar ze geboren is.

Narrator (stemrol)

avatar van Salto

Salto

Mooi verhaal..... kijk er naar uit.

avatar van gotti

Begint prachtig, maar met name de laatste 20 minuten zijn moeilijk door te komen. En enigszins manipulatief is de film ook, waardoor het einde minder impact had, dan het op een minder ervaren filmkijker zal hebben.

Goeie voice-over van Georgina Verbaan trouwens...

avatar van Maximilian

Maximilian

Georgina Verbaan? De actrice die op haar best is wanneer ze niet acteert.

avatar van Lui

Lui (crew films)

Ze acteert ook niet, het is enkel haar stem.

avatar van Maximilian

Maximilian

Mijn uitspraak betrof mijn ervaringen met haar belabberde oeuvre.

avatar van Jeroenzs

Jeroenzs

Heel toffe documentaire over een schildpadje!

avatar van james_cameron

Na tig vergelijkbare documentaires over het leven in de oceanen niet heel origineel meer, maar wel fraai gefotografeerd en mooi opgebouwd. De muziek is helaas vaak te nadrukkelijk aanwezig. Geen topper binnen het genre, maar onderhoudend genoeg.

avatar van RickZ

RickZ

Gedramatiseerde natuurdocumentaire over het leven van een zeeschildpad. Leuk om te zien, maar geen hoogstandje. Soms een beetje kinderlijk verteld.

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Maximilian schreef:

Georgina Verbaan? De actrice die op haar best is wanneer ze niet acteert.

Verbaan is hartstikke leuk in Het Schaep met de Vijf Pooten! (en het vervolg erop) Maar inderdaad, voor de rest: geen grote actrice.

avatar van Noodless

Noodless

Gewoon een leuke documentaire met weer prachtige natuur-beelden. misschien niet zo indrukwekkend meer, maar toch nog altijd heel mooi om te zien. Trouwens mooie opbouw van het leven van de turtle.

7/10

avatar van Zinema

Niet incredible.

Erg spannend is het allemaal niet, maar dat heeft eventueel te maken met de knuffelfactor van dit schilpadje en het feit dat dit ideaal voer is voor kinderen.

Ook cinematografisch gezien is alles binnen de lijntjes, met uitzondering van hier en daar een fenomenaal shot. De boel is uiteraard behoorlijk gemanipuleerd, hetgeen de pret niet ontzettend drukt.

Goed.

avatar van Stu-Pot

Stu-Pot

Hartverwarmende documentaire waar vooral het einde me serieus aangrijpt. Veel leuke scenes maar geen aanrader voor mensen die geen dierenobsessie hebben zoals ik. Anders kan dit een lange rit worden want veel gebeurd er niet.

Tjee, ik kan echt niet zo goed tegen dit soort docu's hoor.

Net als bij March of the Penguins weer van die lieve kleine grappige beestjes die het helemaal alleen moeten opnemen tegen de grote boze buitenwereld en de strijd tegen de elementen.. . Come on!

Wat mij betreft is horror er niks bij!

Zat rechtop op de bank te juichen als het lieve schildpadje weer één of ander eng beest had afgeschud.

Ben overigens wel blij dat ik gewoon de stem van Richardson had en niet van Georgina Verbaan of all people, dat had me wel behoorlijk afgeleid vrees ik.

avatar van TimZor

TimZor

Gewoon de originele engelse versie gekeken, want in het NL was dit het net niet. Maar behoorlijk redelijke docu, met hele mooie beelden.

avatar van Bokito

Bokito

komt vanavond toch op tv? waarom staat die dan niet in dagoverzicht?

Jammer, het is zo'n schitterend werkje die iedereen zou mogen zien.

avatar van Bokito

Bokito

mooie natuurbeelden blijven trouwens alstijd mooi, hoevaak ze in de diverse films ook in beeld zijn gebracht.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Fraai weergegeven docu over de reis van een schildpad van het moment dat ze uit het ei kruipt tot het moment dat ze zelf eieren gaat leggen. Ook zie je dat door toedoen van de mens de natuur het steeds moeilijker krijgt. Toch is het niet heel erg interessant, tenminste, voor natuurliefhebbers die vaker dit soort docu`s hebben gezien. Het meeste, zoniet alles, wist ik eigenlijk al. Desallniettemin is het wel een indrukwekkende reis dat zo`n dier aflegt. Verder is het ook op een mooie manier gefilmd dat garant staat voor heel wat mooie plaatjes. 3 sterren

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Redelijke docu die me niet geheel vast wist te houden de volle 81 minuten, maar boeiend genoeg blijft om te blijven kijken. Wat mij dan weer verbaast als je dan The Making of kijkt is dat er beelden toch gemanipuleerd zijn in deze film. Dat is dan weer een beetje jammer. Wat maken wij mensen toch een zootje ervan. We denken maar dat alles kan en alles mag, maar het zal allemaal wel weer een keer terug in ons gezicht geworpen worden, daar twijfel ik niet aan. 3,5 *