• 9.370.299 stemmen

Der Ruf der Blonden Göttin (1977)

Drama / Erotiek | 89 minuten

Genre: Drama / Erotiek

Alternatieve titels: Voodoo Passion / Call of the Blonde Goddess

Oorsprong: Zwitserland

Geregisseerd door: Jesús Franco

Met onder meer: Muriel Montossé, Ada Tauler en Jack Taylor

Gesproken taal: Duits, Engels en Frans

Plot Der Ruf der Blonden Göttin

Susan arriveert in Haiti om bij haar man Jack te gaan wonen, die samen woont met zijn Lesbische huishoudster en Olga, een nymphomane blondine. Het duurt niet lang of Susan begint nachtmerries te hebben over Voodoo en vreemde stamrituelen.

Inés (as Vicky Adams)

Marian Hawkins

Jack Haus (stemrol) (onvermeld)

avatar van clockwork72

clockwork72

inspirerende voorkant......

avatar van kirk douglas

kirk douglas

voor franco is dit niet meer dan een herhalings oefening.

hetzelfde plot hanteerde hij ook in nightmares come at night.

dit keer is het allemaal wat minder.

de film bestaat eigenlijk niet uit meer dan een paar voodoo rituelen afgewisseld door sex.

de decors zijn wel erg zorgvuldig versierd daar is blijkbaar meer moeite aan gedaan dan het script.

avatar van gauke

gauke

Een merkwaardige, ordinaire, onzinnige soft porno thriller met een dun verhaaltje over een vrouw, die in een koortsachtig verlangende droom (zo had ik het tenminste begrepen) met seks en voodoo terechtkwam.

avatar van Theunissen

Bij deze Thriller / Erotiek film van Jesús Franco moest ik wel even wennen, want in deze film heeft zijn vrouw Lina Romay geen rol. Desondanks valr er meer dan genoeg naakt te zien en dat o.a. van de hoofdrolspelers Ada Tauler, Karine Gambier (zij is overigens ook een pornoactrice) en Vicky Adams, die meer zonder kleren rondlopen dan met kleren aan.

In dit verhaal welke zich afspeelt op Haïti, draait het om de echtgenote, te weten Susan (Ada Tauler), van een Engelse consul, te weten Jack Haus (Jack Taylor), die geestelijk ondermijnd wordt door de dreigende "voodoo-sfeer" en die langzaam begint te geloven dat er een complot tegen haar gaande is.

Deze Thriller / Erotiek film brengt de broeierige Haïtiaanse atmosfeer redelijk over en dat is gelijk al te zien tijdens de opening van het verhaal waarbij je een aantal Haïtiaanse mannen en vrouwen vier minuten lang ziet dansen (ze hadden er zichtbaar veel plezier in) en de vrouwen zijn daarbij uiteraard topless te bewonderen, want we hebben natuurlijk te maken met een Jesús Franco film.

Na het dansen en wat vertelling over voodoo, leer je dat Susan (Ada Tauler) per boot aankomt in Haïti, waar haar man Jack (Jack Taylor) al woont. Na aankomst ontmoet Susan twee vrouwen, te weten huishoudster Inès (Vicky Adams) en de exhibitionist en lesbische blonde seksbom Olga (Karine Gambier), die de zus van Jack lijkt te zijn. Beiden wonen in hetzelfde huis met haar en Jack, en ze begint wat seksuele gevoelens van beide vrouwen te voelen (als Susan in bad zit, zegt Olga op een gegeven moment ook tegen haar "Will you let me kiss your boobs ?"). Inès heeft connecties met voodoo-ceremonies, en wanneer Susan een voodoo-pop in huis vindt en dromen over moorden begint te zien, neemt het verhaal een vreemd pad.

"Voodoo Passion" heeft misschien een aantal elementen van spanning en mysterie, maar eigenlijk is de erotische toon de drijfveer van de film. Er valt veel voodoo-dansen (waarbij ook soms een kip wordt gedood) te zien met een volledig naakte Vicky Adams (mooie vrouw overigens), Ada Tauler (ook een mooie vrouw die ook al wat gerijpt was) en ook een aantal volledig naakte Haïtiaanse mannen en vrouwen. Verder zit men heel vaak in een grote badkuip en vooral dan Karine Gambier en Ada Tauler.

En natuurlijk valt er heel veel naaktheid te zien (borsten, billen en schaamstreken) van Ada Tauler (de vrouw links op de filmposter), Karine Gambier (die o.a. masturbeert met een champagnefles), Vicky Adams (de vrouw rechts op de filmposter), Haïtiaanse vrouwen (bij het voodoo-dansen) en Ly Frey (de vrouw van een stel welke wordt vermoordt door Susan). Zo veel, dat het op een gegeven moment wat saai begint te worden en ze vertragen zelfs de film. De enige vrouw die in deze film niet naakt te bewonderen is, is Aida Gouveia in de rol van Ida die de secretaresse is van Jack Haus.

Het "mysterie" (Susan wordt namelijk gebruikt, of beter gezegd misbruikt, om een aantal personen te doden en in totaal doodt ze drie personen, een man en een stel, door er wel eerst mee te vrijen) begint iets te laat te ontrafelen, maar het is een welkome verandering in het verhaal. Buiten dat Jesús Franco veel oog had voor de vrouwen, mochten zijn beelden van het grote landhuis en de omringende natuur, en laten we de grote blauwe badkuip waar deze dames graag zijn, er ook best wezen.

Jesús Franco portretteert hier in feite voodoo als een instrument van "vrije geesten", dans en seksualiteit. En het "kwaad" komt van de bepaalde mensen (zoals Jack en dokter Pierre Barre, die gespeeld werd door de zwaarlijvige Vítor Mendes, die ik een paar weken geleden ook zag in een andere film van Jesús Franco, namelijk "Die Sklavinnen (1977)") die voodoo uitbuiten en niet van de voodoo zelf.

Dit resulteert dan ook in een einde waarbij er wordt afgerekend met Jack (die in werkelijkheid Patrick Foster heet en deel uitmaakt van de geheime dienst) en Pierre, waarbij Olga (blijkt niet de zus van Jack te zijn, maar is zijn minnares) zelfmoord pleegt (door voodoo) door zich te verdrinken in de grote badkuip en waarbij Susan besluit om te vertrekken.

De cast was zeker niet hoogstaand maar Ada Tauler was een acceptabele hoofdrolspeelster i.p.v. de gebruikelijke Lina Romay, die meestal de hoofdrol heeft in Erotiek films van Jesús Franco. Daarentegen vond ik Karine Gambier vooral irritant, maar ze kwam wel nog soms komisch uit de bocht met bepaalde opmerkingen, zoals het moment waar Susan en Jack zitten te neuken en zij masturberend in de kamer ernaast zit te luisteren en zij daarna zegt (als ze alle drie naakt op de badkamer zijn):

"You shagged like rabbits. And how you screamed, Sister-in-law.I was so horny."

Op een gegeven moment zegt ze ook tegen Susan die ongelukkig lijkt te zijn:

"Can't my brother get his dick up now ?"

Al met al een typische Jesús Franco film waarin heel veel naaktheid te zien is (maar dit keer dus zonder Lina Romay) en ook veel voodoo. Omdat de film ook maar iets van 85 minuten duurt, valt hij ook goed te bekijken, hoewel het soms wat saai is.