• 9.370.987 stemmen

Geregisseerd door: Kiyoshi Kurosawa

Met onder meer: Minako Tanaka en Rinko Mayumi

Gesproken taal: Japans

Plot Doa 3

De jonge Miyako Sasaki verkoopt verzekeringen. Op een dag ontmoet ze een klant die zich vreemd gedraagt en meer aandacht voor haar dan voor een verzekering heeft. Al vlug blijkt de man een stalker te zijn.

Fansubs ftw!

Toch weer een interessantere Kurosawa. Kijk nooit echt uit naar z'n films, zeker niet naar z'n ouder werk, maar de laatste tijd valt het me toch beter mee.

Beetje ouderwetse look heeft Doa 3 wel, maar Kurosawa weet het toch best sfeervol te houden. Redelijk apart verhaaltje dat meermaals aan iets van Cronenberg deed denken. Iets meer prijsgeven zou een spoiler zijn dus laat ik dat ook maar even zitten.

Acteerwerk is niet al te best, de spanning zit er gelukkig wel goed in. Duistere settings en effectieve (eenvoudige) effecten zorgen dat het allemaal leuk blijft wegkijken. Zitten ook al zeer duidelijke zaken in die pas met films als Ringu in het Westen bekend zouden worden. Al is een beetje kenner van Aziatische horror wel op de hoogte van de "valse" status die Ringu kent.

Vermakelijk, soms wat luguber met een interessant achtergrondverhaaltje. Kurosawa maakt er toch weer iets boeiends van, hoewel het er uiteindelijk toch een beetje dof en ouderwets blijft uitzien. Vaak een minpuntje bij zijn films.

Dikke 3.0*

En niet te vergeten de verplichte cameo van Ren Osugi. 210 films op minder dan 30 jaar!

avatar van timmienoelie

timmienoelie

Onderhond schreef:

Toch weer een interessantere Kurosawa.

Vanwaar die 3 achter de titel? Is dit een derde deel in een trilogie? Vind er verder niet echt info over op het internet.

ps: ik heb je bericht gewoon gequote, zodat je dit zou lezen...

Te lang geleden om daar nog op te kunnen antwoorden, maar wellicht is het gewoon een numerieke aanduiding van de deur zelf? Ik zou in ieder geval niet al te veel tijd steken in het zoeken van Doa 1 of Doa 2, volgens mij maakt deze film geen deel uit van een reeks