• 9.253.441 stemmen

Wuthering Heights (2009)

Drama / Romantiek | 142 minuten (miniserie, 2 delen)

Genre: Drama / Romantiek

Speelduur: 142 minuten (miniserie, 2 delen)

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Coky Giedroyc

Met onder meer: Tom Hardy, Andrew Lincoln en Tom Payne

Plot Wuthering Heights

Heathcliff wordt gekweld door de herinnering aan zijn overleden geliefde Cathy. Hij leerde haar jaren geleden kennen toen hij als wees aankwam op Wuthering Heights. Toen ze volwassen werd, moest ze kiezen tussen een leven van zekerheid en comfort met Edgar Linton of een passioneel bestaan aan de zijde van haar zielsverwant Heathcliff. Jaren later heeft haar beslissing ingrijpende gevolgen voor haar dochter Catherine.

avatar van Amercianpie

avatar van stinissen

Staat onder de synopsis.

avatar van Mug

Mug

Tevens wordt vanavond het tweede (en laatste) deel uitgezonden. Vorige week was het eerste deel te zien. Dit ter info voor de tere zieltjes die anders hier weer komen huilen omdat ze 't niet wisten.

avatar van Edwin Pindahaai

Edwin Pindahaai

Goed dat je het zegt, want naar dit soort films kijken nogal wat tere zieltjes.

avatar van G.1Rl

G.1Rl

Tweede deel was beter dan het eerste deel, maar ik vond het toch een slechte film.

avatar van Shora

Shora

Heb hem gister op tv gezien, vond het echt mooi!
niet echt een happy ending, ik dacht dat heathcliff al veel eerder zelfmoord zou plegen.. maar dat was denk ik wel het mooiste ervan, hoe erg hij ermee omging en zo bitter werd.
ik snap trouwens niet dat het zo'n laag gemiddelde heeft..

avatar van simonfender

simonfender

Heel goed acteerwerk, verfrissende uitvoering, allemaal beter dan voorgaande verfilmingen! Hulde aan de regiseur.

avatar van speedy23

speedy23

Vanavond op NL2 om 21u05.

Julie

Ik vind het een goede verfilming, maar minder waarheidsgetrouw aan het boek dan voorgaande verfilmingen.

Catherine is ten eerste (in de twee eerste afleveringen) helemaal niet zo'n 'bitch' als in het boek.

En de originele rode draad (De nieuwe huurder die bij de verbitterde Heatcliff op bezoek komt) is ook niet aanwezig

wat misschien niet zo slecht is. Er zijn genoeg verfilmingen die exact het boek kopiëren, dus in dat opzicht is deze verfilming heel erg goed geslaagd. Het vergt talent om een beetje van het boek af te wijken (maar de grote essentie te houden) en toch nog een schitterende prestatie af te leggen.

Nu nog de andere twee afleveringen zien en dan komen mijn punten.

Julie

ohh ik dacht dat er nog een aflevering kwam, hoe ik op dat idee kwam weet ik niet

Wat een mooie afsluiter. De laatste aflevering vind ik de mooiste, en dan vooral het aller aller laatste beeld.

avatar van J.Ch.

J.Ch.

Prachtig verhaal, eerlijk waar... Het acteerwerk laat helaas heel wat te wensen over. Vooral in het eerste deel is het soms pijnlijk slecht, later gaat het steeds beter. Terwijl de rol van Heathcliff natuurlijk het moeilijkst is, is deze in verhouding vrij goed uitgevoerd. Op sommige momenten zag ik echt even de Heathcliff uit het boek (zoals 'ie bedoeld is dus!) maar meestal was het 'm gewoon net niet.

Ik vind Catherine eigenlijk een behoorlijke bitch, die door deze actrice (ze lijkt een beetje op Sandra Bullock) allesbehalve sympathiek wordt neergezet. Bovendien valt ze soms een beetje weg aan de zijde van Heathcliff, terwijl ze toch twee handen op één buik zouden moeten zijn. Het is moeilijk te bevatten dat er maar liefst twee mannen zijn die wel wat in haar zien (zacht uitgedrukt). In deze verfilming is Catherine verworden tot een wispelturige draaikont. Jammer.

De kerel die Edgar Linton speelt, doet het dan weer veel beter. Zijn personage is soms nogal dom bezig (wie laat z'n stervende vrouw nou achter terwijl je rivaal praktisch om de hoek staat te wachten?) en het ís ook wel een beetje een watje, maar desondanks is hij wél sympathiek. En zo hoort dat ook.

Pluspunten: de manier waarop ze praten. Nelly en Heathcliff praten lekker 'plat' Engels, Linton spreekt Algemeen Beschaafd Engels. Heel subtiel - als de tekst nou ook nog op een geloofwaardige manier werd uitgesproken, was het mooi geweest.
En dan natuurlijk de omgeving. De afleveringen begonnen met een soort wandeling (hoewel dat niet helemaal het goede woord is) naar Wuthering Heights, en dat zag er veelbelovend uit.

Een ander nadeel (naast het acteerwerk van zo ongeveer iedereen) vond ik het einde van Heathcliff. In het boek gaat hij heel anders dood, veel tragischer, op een bijna onaardse manier. Het is een beetje alsof z'n liefde voor Catherine hem teveel is geworden. Dat hij zichzelf doodschiet in deze versie vind ik een beetje afbreuk doen aan de moraal van het verhaal, om het zo maar te zeggen.

Al met al krijgt deze verfilming toch vier sterren van mij, omdat het zo'n prachtig verhaal is. Het allerlaatste beeld is inderdaad erg mooi. Bovendien ben ik bang dat een verhaal als dit nooit helemaal goed in film kan worden weergegeven. We zullen het maar bij het boek moeten houden...

J.Ch. schreef:

...

Ik vond Catherine in het boek ook een wispelturige draaikont. Zelfs toen zag ik niet wat die mannen in haar zagen

avatar van J.Ch.

J.Ch.

Haha, waar... Maar toen vond ik haar nog redelijk sympathiek, in ieder geval toen ze doodging. Dat maakt mensen altijd een stuk aardiger.... Hier is ze voornamelijk irritant.

avatar van Queen-Bee

Queen-Bee

De versie met Sir Laurens Olivier is de enige waardige verfilming van het boek. afblijven!!!

avatar van laundromat

laundromat

Ha, deze móet ik zien! Alleen al om Tom Hardy. Of liever vooral om....

avatar van ChelseaH

ChelseaH

Ik vond de film heel mooi. En ik weet niet waarom iedereen zegt dat het slecht geacteerd is, ik vond het juist erg goed. Wat ik wel minder vond was het karakter van Catherine, het was een beetje raar ze veel te lief. Het einde was naar mijn smaak erg goed, niet zoals het boek, maar ja ik kan het boek gewoon lezen als ik dat einde wil. Wel was dat dramatische goevoel weg, dat miste ik wel een beejte...

Al met al erg goed!

avatar van ChelseaH

ChelseaH

laundromat schreef:

Ha, deze móet ik zien! Alleen al om Tom Hardy. Of liever vooral om....

zou ik wel doen, hij is zeer goed in deze!

en echt een leuk avatar fototje!

avatar van Katharina

Katharina

Nja, ik heb het boek zovaak gelezen dat ik het wel kan dromen, en dat is misschien de reden dat ik deze film niet echt kon waarderen. De film slaat bij nogal wat essentiële zaken in het boek de plank volledig mis bij de verfilming. Maar Linton was supergecast. Een beetje een watje, maar erg sympathiek. Cathy is in het boek veeeeeeel hysterischer en gestoorder.