• 9.370.370 stemmen

Genre: Actie / Misdaad

Geregisseerd door: Joseph Merhi

Met onder meer: Dan Haggerty, Dana Bentley en Steve Hansbourgh

Plot Repo Jake

"Jake was ready to live a quiet life... but things just keep hotting up"

Ex-autocoureur Jake Baxter neemt een baan aan als incasseerder voor een leasebedrijf. Hij denkt in korte tijd heel veel geld te verdienen en een rustig leven op te kunnen bouwen, maar de realiteit blijkt duidelijk anders te zijn. Gemanipuleerd door de onderwereld neemt hij deel aan een autorace, beter bekend als de "Slam Track", een race georganiseerd, beheerst en betaald door de onderwereld.

avatar van stephan73

stephan73

Soms ben je nieuwsgierig wat één van je TV-helden na afloop van zijn TV-carrière allemaal heeft gedaan.

Bij Dan "Grizzly Adams" Haggarty had ik dat beter niet kunnen doen, want deze "aktiefilm" is wel erg slap. Dat Repo Jake in bepaalde kringen in de VS gezien wordt als een cultklassieker, is me onduidelijk. Op enige dialogen na, die inderdaad hilarisch zijn, valt er niets uit op te halen waardoor deze film ook maar die status zou kunnen verdienen.

Repo Jake is gewoon een rechtstreeks op video uitgebrachte film van de "meesters van dat genre"; Joseph Merhi en Richard Pepin, die met hun PM Entertainment maatschappijtje het succes van Cannon probeerde te evenaren. Dat is ze toen niet gelukt en dat zal ze terugkijkend ook niet alsnog gebeuren.