• 9.374.749 stemmen

Genre: Western

Geregisseerd door: Hugo Fregonese

Met onder meer: Joel McCrea, Wanda Hendrix en John Russell

Plot Saddle Tramp

De zorgeloze Chuck Connor is op weg naar het westen als hij een tussenstop maakt om een oude vriend met zijn vier kinderen op te zoeken. Als zijn gastheer verongelukt beseft Chuck dat hij de zorgen van de kinderen op zich moet nemen. Ze vertrekken en onderweg neemt Chuck een baan aan op een ranch, ervoor zorgend dat de kinderen uit zicht blijven van zijn baas die een hekel heeft aan kinderen. Ook heerst er spanning rondom een naburige ranch, en als een meisje zich bij hen voegt, dat weggevlucht is van haar gemene oom, vraagt Chuck zich af waar hij dit allemaal aan verdiend heeft.

avatar van madmax1

madmax1

Voor zijn tijd ongewone western.

Na vele jaren weer eens herzien en blijft een aanrader voor het genre . Geen met

veel kruitdamp die in de jaren 50 aan de orde van de dag waren, maar een gevoelige Joel McCrea

die geknipt is voor zulk een rol.

Blijf toch met eenige verbazing naar die oudere westerns verlangen,die toch een speciale sfeer scheppen

die men hede ten dagen nauwelijks terug vind.

avatar van Brix

Brix

• 19677 berichten

Eens met madmax1

Ik heb hier onlangs een uitvoerig bericht geplaatst over de film, maar dat verdween helaas als bij toverslag.

Geen zin om het opnieuw te schrijven.

Blijft een fijne film, beetje "Disneyaans".

avatar van mr rumson

mr rumson

Saddle Tramp is een fijne western voor het hele gezin.

Tenminste in de jaren 50 dan.

Want ik denk niet dat de jeugd hier nu nog op zit te wachten .

Joel McCrea lijkt dit soort rollen op het lijf te zijn geschreven.

Het geeft dan ook veel plezier om hem zo te zien acteren.

Wel jammer ondanks dat het een familie western is deze wel erg braaf blijft.

Wat meer kwajongens streken had geen kwaad gekund.

Ook de rivaliteit tussen twee ranch eigenaren daar had meer spanning in gemogen.

Al was het laatste stukje waarin een paar cowboys van beide ranches samen werken om wat vee te stelen leuk bedacht.

Voor mij kwam het onverwachts aan alleen jammer dat de daarop volgende actie scenes weer niet zoveel voorstellen .

Voor wie eens een keer een western wil zien zonder de bekende clichés erin .

Maar meer zin heeft in een familie western die zou hier nog wel eens een goede western aan kunnen hebben .

avatar van Brix

Brix

• 19677 berichten

mr rumson

Hm... Joel McCrea die iets met de vrouw van Audie Murphy heeft..

Zó braaf was het dus toch allemaal niet