Sinterklaas en de Verdwenen Pakjesboot (2009)
Genre: Familie
Nederland
Geregisseerd door: Martijn van Nellestijn
Met onder meer: Wim Rijken, Harold Verwoert en Alex van Bergen
6,0 (83)
Gesproken taal: Nederlands
Releasedatum: 7 oktober 2009
Plot Sinterklaas en de Verdwenen Pakjesboot
Als Sinterklaas en Diego op een ochtend in de haven van Spanje aankomen blijkt de Pakjesboot verdwenen te zijn. Een race tegen de klok begint om de Pakjesboot terug te vinden.
Lui (crew films)
Inge Ipenburg!
Ze speelde altijd een prachtige rol in GTST!
IcU
Adriaanjteeee!
Jaja, Sinterklaas heeft weer problemen. Dat die oude man nog naar Nederland komt... Hij heeft altijd problemen. Geen wonder dat zijn baard zo grijs is.
Leuk dat er een hele blik bn'ers is opengetrokken. Het verhaal is niet echt bijster origineel, want de goedheiligman is al een stuk of 10 keer zijn bood kwijtgeraakt.
Deze laat ik, net als het geheime boek, aan mij voorbij gaan. Sinterklaas films
Quido
ZIet er toch al een stuk beter (gedraaid) uit dan alle voorgaande films samen.
Quentin
Aardig gedraaid ja, maar wel weer een draak van een cast zo te zien.
Bart Simpson
Alvast een 4* ?
Waar slaat dat op :S
MerLiNiuM
7 okt is dat niet erg vroeg voor een zo een film. Ach wat..... de pepernoten liggen nu al in de winkels
salland 1971
tja d'r moet wel wat aan verdient worden he.
ps die pepernoten smaken nu ook wel hoor
supermovieman
Aad van Toor, zie ik dat goed? Leuk dat hij mee doet! Ik vond hem altijd al goed als Adriaan! Maar verder wordt dit zo te zien weer zo een Sinterklaas film met die irritante figuren: dat mens van onm als de slechterik en die twee irritante handlangers, en dan ook nog dat mens van de familie knots wat hier niets te zoeken heeft! En dan stoppen ze de meeste irritante nederlanders er ook nog eens bij: Frans Bauer en Gerard Joling! Alsjeblieft zeg! Nee dit lijkt me niets, alleen de rol van Aad van Toor is voor mij het bekijken waard!
vinnie2000
vrienden van mij hebben hier volgens mij aan meegewerkt. vind het wel knap dat ze steeds met zo weinig budget toch een echte film voor elkaar krijgen die ook nog eens goed bezocht wordt.
polopolo150
Diego is terug. (toch wel één van mijn favoriete pieten die ooit op de TV is geweest)
En ook nog een hele rij van andere BN'ers...
Ik ben benieuwd, ik ben wel te oud om voor een Sinterklaas film... maar... nu ik die trailer zie, denk ik niet dat het een flop wordt.
Mug
Half gay Nederland doet mee, een keur aan uitgerangeerde (bij sommigen hoop ik dat ze vanaf nu uitgerangeerd zijn) artiesten en grijze tv-helden komen voorbij, en het meisje Chris blijkt op een gegeven moment toch een jongetje [omg - en nee, dit is geen spoiler hoor] te zijn als hij een vreselijk liefdesduet zingt met een meisje dat nog stijver is dan een hark. En deze tv-Sinterklaas haalt het toch echt niet bij 'onze' Bram.
Nog enigszins te behappen door Pamela Teves en een aantal toch geslaagde grappen die alleen opgemerkt zullen worden door de ouderen onder ons. Verder is anderhalf uur toch echt te lang voor de echte Sinterklaas-doelgroep (mama, ik moet plassen!!!!) in de bioscoopzalen. De film is daarentegen meer geschikt voor de doelgroep 'wansmaak-liefhebbende' ouders.
Zumba-1
De film is erg leuk voor zowel kinderen als volwassenen.
Ik ken mensen die hieraan mee gewerkt hebben. Met een klein budget, geen subsidies en heleboel vrijwilligers is er ook dit jaar weer iets moois neergezet.
Sinterklaas en het Geheim van het Grote Boek was de allereerste Sinterklaasfilm met Sinterklaas in de hoofdrol. Sinterklaas en de Verdwenen Pakjesboot is een zeer goed vervolg hierop.
Iedereen die een mening uit en dan met name de meningen die net op het randje hangen, moeten niet vergeten dat de doelgroep van deze film loopt tot een jaar of 8 - 9. Deze doelgroep vindt Tante Til weer net zo geweldig als de ouders van deze doelgroep toen ze jong waren.
Ik las enige jaloezie in het commentaar "half gay Nederland en "onze" Bram". Behalve Martijn van Nellestein is het (volgens mij) nog geen enkele regisseur gelukt om een cast bij elkaar te krijgen die bestaat uit: Frederik de Groot, Pamela Teves, Tante Til, Gerard Joling, Henkjan Smits, Frans Bauer, Martine van Os, Frans Mulder, Tony Neef, Richard Groenendijk, natuurlijk Sinterklaas en nog vele anderen. Dit mag je best een "sterren" cast noemen.
Dus al met al een goede cast in een vermakelijke film! Laat de pepernoten maar strooien....
Mug
Totaal geen jaloezie, gewoon een mening die blijkbaar 'net op het randje hangt' volgens jouw gekleurde (ik ken mensen die dit gemaakt hebben, whoehoe) visie.
Toch bijzonder dat je de doelgroep 8-9 jaar aanhaalt, wat toch echt te oud is. En wat voor velen (TV Oranje en SBS6 publiek) een sterrencast is (vreselijke Joling, Bauer, Smits, Neef etcetera), is voor anderen dan weer een cast from hell. Helaas blijken de makers van de film te denken dat kinderen van 5-6 jaar de aloude grappen omtrent Jolings populariteit en voor hen onbekende personen (Vader Abraham en Johan Vlemmix) begrijpen??? Maak iets fatsoenlijks ipv een compleet overbodige 'sterrencast'. De crew heeft genoeg vrijwilligers en familieleden om er daadwerkelijk een echt leuke Sinterklaas-film van te maken. Een hoop jatwerk (met goedkeuring van Adriaan) maakt iets nog niet goed.
Eerder een proletencast die geen reet met film te maken heeft.
the big lebowski
Ik snap alle negativiteit over deze film niet.
Of men vader Abraham nou kent of niet, of er nou homo's meespelen of niet, of de film nou met vrijwilligers gemaakt is of niet, wat maakt het uit? Het gaat toch om het verhaal?. Het verhaal is leuk en weet kinderen zeker te entertainen.
Opvallend is ook dat dit een van de weinige kinderfilms is die kinderen niet onderschat. Het verhaal is behoorlijk ingewikkeld en daardoor des te spectaculairder.
Wat is het probleem? Voor kinderen is dit toch gewoon een hartstikke leuke film?!!
the big lebowski
Nederland blijkt mijn mening te delen, het is gewoon een leuke kinderfilm: MrMovie.nl - MrMovie.nl - Films, bioscopen, filmladders, recensies, acteurs, actrices, filmarchief, film top 10, filmnieuws enz.
Mug
Het aantal bioscoopbezoekers is niet gelijk aan het daadwerkelijke aantal bioscoopbezoekers dat het een leuke kinderfilm vond...
the big lebowski
Nogmaals (zie mijn 1na laatste post) vraag ik je, wat is het probleem? Voor kinderen is dit toch gewoon een hartstikke leuke film?!
Mug
Ik heb toch ook m'n gepepernote mening gegeven, waarin ik stel dat ik dit een slechte kinder- dan wel jeugdfilm vind. Dat kinderen Djumbo, Coole Piet/Diego, Bassie & Adriaan en De Familie Knots leuk vinden: ja. Dat kinderen Gerard Joling, Johan Vlemmix, Henkjan Smits en Tony Neef leuk vinden: nee. Een grapje voor de oudere kijker is prima, maar deze film zit boordevol van dat soort grappen die onbegrijpelijk zijn voor de doelgroep waarvoor het is bedoeld.
Verder gaf ik gewoon een reactie op jouw foutieve 'omdat er veel bezoekers zijn geweest, is het een leuke kinderfilm' stelling, maar daar lullen we ons maar weer onderuit.
the big lebowski
Jouw gepepernote mening komt niet veel verder dan 'de sterren in deze film spreken de doelgroep niet aan'.
Ik vraag me af of dat er toe doet. Zoals ik al de hele tijd roep; al ken je deze ordinaire BN'ers niet, dan nog is het een leuke film voor kinderen.
Mijn foutieve opmerking is deels ongegrond, inderdaad.
Maar wanneer een film niet aanspreekt, blijft het bezoekersaantal laag.
Kijk bijvoorbeeld maar naar de andere Sinterklaasfilm dit jaar: Sinterklaasjournaal: De Meezing Moevie (2009)
Ik heb het idee dat jij om een of andere reden negatieve vooroordelen tegen deze film (Sint ed verdwenen Pakjesboot) hebt.
Misschien negatieve ervaringen met de roe gehad?
Mug
Lezen kun je ook al niet. Ik heb zelfs al geklaagd over de twee kinderen, die ook al te oud zijn om in Sinterklaas te geloven, die erg slecht spelen en playbacken/zingen. Net als andere non-sterren, de vrijwilligers van de film, waaronder ook de regisseur die ook nog eens een bad-guy-hulpje speelt, die allemaal door de mand vallen.
Sinterklaas en de Verdwenen Pakjesboot is gewoon amateuristische brol. Het verhaal is er, maar wordt vakkundig om zeep geholpen door een hoop overbodige frutsels. Tevens kreeg ik niet de indruk van de kinderen in de zaal dat ze het fantastisch vonden, en daar is de te lange speelduur mijns inziens ook debet aan.
Tevens ben ik een groot liefhebber van Sinterklaas, dus opnieuw een foute redenering. Goed zo!
the big lebowski
Dan snap ik toch echt niet dat jij als groot liefhebber van Sinterklaas de stichting SRSP (stichting regionale sinterklaas promotie), producent van deze film, niet een wat warmer hart toedraagt.
Maargoed, het zal allemaal wel aan mij liggen.
Ik ben tenslotte niet in de positie jou te veroordelen, noch Sinterklaas.
Al met al heb ik er goed vertrouwen in dat deze film wederom records gaat breken, net als van Nellestijn's vorig deel: Het geheim van het grote boek.
De bezoekersaantallen liegen er niet om. Ruim 18000 bezoekers in twee weken, dat terwijl de Sint nog niet eens in Nederland is aangekomen.
Ik zie hem al staan.
Raviky
Dit is een erg leuke kinderfilm, mijn zoontjes van 5, 6 en 11 hebben er alledrie van genoten. De grapjes die erin zitten maken het ook voor volwassenen leuk om naar te kijken. Dat kinderen deze grapjes misschien niet snappen zoals hier eerder werd aangegeven doet aan de film zelf niets af... hij word er niet minder leuk van... eerder juist leuker.
Het verhaal is spannend en boeiend en op het hier eerder geplaatste commentaar op de regiseur die tevens boef speelt kan ik alleen maar zeggen dat het juist leuk is dat ie zo klunsig overkomt... dat hoort bij zijn rol en kinderen vinden dat super om te zien (haha die domme boef)
De sterrencast ... dat niet iedereen dezelfde sterren leuk vind is heel persoonlijk natuurlijk, toch denk ik niet dat je kan zeggen dat als die of die erin meespeelt en die persoon vind je niks dat ook meteen een film een flop is daardoor, je moet hierin wel onderscheid kunnen maken en iets neutraal kunnen beoordelen.
@ Mug, de kinderen hebben dan misschien niet meer de leeftijd dat ze in Sinterklaas geloven en zingen misschien niet loepzuiver maar ook daarbij begrijp ik het commentaar niet zo ? De kinderen die naar de film komen kijken die wel geloven zullen niet gaat denken oh maar die kinderen zijn te oud om in Sinterklaas te geloven toch ? Die weten niet beter als dat het allemaal echt bestaat ! En de kinderen die er naar komen kijken en op de hoogte zijn van het grote geheim zullen ook niet gaan roepen kijk nu eens hoe stom die kinderen geloven in Sinterklaas !
Dus wat is het probleem met de leeftijd van deze kinderen ?
Wat het voor mij het belangrijkste maakt is dat de kinderen die ik gezien heb bij de bioscoop net als mijn eigen kinderen hebben zitten genieten en dat ook hun ouders (net als ik) de humor konden waarderen.
Nogmaals een hele leuke kinderfilm die zeker een bezoekje waard is !
Mug

Ik zie toch liever in zo'n film een paar schattige kindjes ipv deze Kinderen voor Kinderen sterretjes die uitbarsten in een verschrikkelijk liefdesduet met de emoties van een kameel. De leeftijd was meer een extra sneer richting de doelgroep (8-9 jaar). En ik had het des te meer over de acteerprestaties en uitstraling van het tweetal.
Raviky
@ Mug... ik heb geen van mijn drie kinderen en ook geen enkel ander kind in de zaal gehoord van mam ik begrijp dat grapje of die opmerking niet ... ik vind het minder leuk hoor ! Dus dat wij als volwassenen ze wel snappen en kinderen toevallig ze niet snappen maakt de film voor kinderen toch niet minder leuk ?
Dat jij liever kleinere kinderen ziet is dus wat ik ook al aanhaalde een persoonlijk keuze en niet echt objectief, ook kinderen kijken hier anders tegen aan. Dat ook kleintjes die anders beoordelen zie ik aan mijn zoontje... hij is 5 jaar maar het liedje van de twee kinderen op de cd die bij de film hoort draait hij graag en zingt het lekker mee ook ! Dat is voor mij een bewijs dat hij het gewoon een heel leuk liedje vond ook !
Kijk als filmmaker kan je het nooit iedereen naar de zin maken dat is onmogelijk maar de sinterklaasfilms van Martijn van Nellestein zijn altijd gericht op kinderen van alle leeftijden.De kleintjes zie je glunderen en lachen om de in hun ogen domme Joris, de kinderen spannend meedoen omdat zij bijv. Dr. Brein herkennen in een andere outfit. De tieners lachen en de ouders en opa's en oma's ook omdat zij nou juist wel de grappen snappen. Een hele leuke film dus voor alle leeftijden en dat zie je weinig bij kinderfilms ! Deze regisseur slaagt daar goed in maar dan moet hij wel bepaalde keuzes maken en dat die misschien niet iedereen aanspreken maar blijkbaar wel het grote deel van het publiek want er zijn nu al ruim 50.000 man naar die film gegaan en nog maar net 10.000 naar de films van het SInterklaasjournaal van de NPS, Rita Horst en Bram van der Vlugt die film lijkt te floppen.

'The Terminal' met Tom Hanks gaat vandaag het Netflix-aanbod verlaten

Nederlandse serie 'Rampvlucht' is een kijktip op NPO Start Plus