• 9.370.349 stemmen

Alternatieve titel: Ik Ben Nog Lang Niet Dood

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Elizabeth Stopford

Plot I'm Not Dead Yet

"A story of intrigue in an eccentric English family, brought to light by a 'King Lear'-like struggle over the inheritance of their Gothic stately home."

Niets is wat het lijkt. Het romantische landgoed van Elizabeth Stopfords oma blijkt al dertig jaar het toneel te zijn van een pijnlijk trauma. De rolverdeling in deze familiegeschiedenis, die tenslotte zelfs de ontroerende familiefilmpjes hun onschuld ontneemt, wordt ontrafeld. Grootmoeder Ruth (87) heeft het familielandgoed beloofd aan een van haar twee dochters, met wie zij er 35 jaar heeft gewoond. De overdracht brengt echter zoveel spanningen met zich mee dat Ruth voor een paar weken naar haar ándere tweelingdochter in Frankrijk vertrekt. Als ze haar terugkeer steeds uitstelt, loopt ook in Frankrijk de spanning op. Pijnlijke herinneringen aan een verzwegen incestverleden kunnen niet langer worden onderdrukt. Ruths voortdurende ontkenning van dat verleden heeft een diepe wond geslagen tussen de tweelingzussen onderling en tussen moeder en dochters.

avatar van bellaatje

bellaatje

Haakte zomaar in het begin in. Wat een drama maar goed in beeld gebracht door de kleindochter waardoor het boeiend blijft.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Heftig! Inderdaad, niets is zoals het lijkt....Alhoewel, het staat gewoon in de synopsis hierboven, zie ik nu.

avatar van Robi

Robi

Toevallig had ik het er gisteren nog met een collega over. "Je wil niet weten wat er bij je buren allemaal achter de deur afspeelt". En dat is precies waar deze film over gaat. De betrokkenen zijn allemaal erg open, en de film is mooi opgebouwd. Hoe droevig het verhaal ook allemaal is. Maar het is mij té privé om aan een groot publiek te laten zien.