Genre: Drama / Avontuur
Geregisseerd door: Renzo Martinelli
Met onder meer: Rutger Hauer, Raz Degan en Kasia Smutniak
Gesproken taal: Frans en Engels
Plot Barbarossa
De noordelijke landen worden geregeerd door de Germaanse keizer Frederik I, bijgenaamd "Barbarossa". Het is zijn droom om ook centraal Europa te veroveren, zodat zijn rijk weer net zo groot wordt, als eens het rijk van Karel de Grote was. Een jongeman uit Milaan, genaamd Alberto Da Giussano, heeft echter een klein leger opgericht, bestaande uit 900 vechtlustige mannen die nergens voor terugdeinzen. Alberto is vastbesloten om de keizer te verslaan en Noord-Europa te bevrijden.
Federico Barbarossa
Lorenzo della Pigna
Rinaldo di Dassel
jeeke21
Heel mooie film !
Mooie opnames en actie scenes.
Prima vertolking door Rutger Hauer in de rol van Koning van Duitsland en keizer van het Heilige Roomse Rijk.
RickZ
Middeleeuws oorlogsdrama met wat spektakel en gevechten, lekker verhaal, en onderhoudend genoeg ondanks de ruim 2 uur speelduur.
Middeleeuws oorlogsdrama dat echt geld te kort kwam om zich te meten met andere producties van dit genre.
Movieborst
pfff, lange zit... mooie decors enzo maar geen moment geloofwaardig, ondanks de ingrediënten uit Braveheart en Gladiatior blijft het een knullig aan elkaar geregen serie scene's die bijna lachwekkend werden door hun gebrek aan overtuiging...
madmax1
Er zat weinig pit in ,geen spanning. kon me niet binden met de hoofd rol spelers.
Onrustige film waar vanalles in gebeurde wat ik nu al ben vergeten.
FMHZ
Milsbeek
Hoezo "zo zo fout" kijk eerst de film eens en oordeel dan want ieder z'n smaak zullen we maar zeggen en jij neemt de smaak van anderen over !
ags50
Is "dear old" Rutger niet iets té oud om deze rol nog met overtuiging te kunnen spelen? Hij is geboren in 1944 en dus 65 jaar bij het maken van de film (misschien nog 64 ...).
Frederik I Barbarossa (Roodbaard) werd geboren omstreeks 1122 en overleed in 1190, dus mogelijk 68 jaar oud. Zijn problemen met Noord-Italië duurden van 1154 tot zeker 1175 (hetgeen enigszins overeenkomt met de persoon Ildegarda di Binden in de film, waarmee waarschijnlijk Hildegard van Bingen wordt bedoeld, die stierf in 1179), een periode waarin Barbarossa tussen de 32 en 53 jaar was. Niet zo'n knar als Rutger
bassie200
Nou je mag toch wel stellen dat dit appels met peren vergelijken is!!
Dit misbaksel wat ze een film durven te noemen zou niemand in in één zin mogen noemen met de TOP films die hierboven staan vermeld!!
Het lowbudget-gehalte druipt gewoon van de hele film af, maar het meest shockerende is toch wel de dramatische acteerprestaties van alle acteurs!!!
Verder springt het verhaal, zeker aan het begin, van de hak op de tak en worden gewoon hele delen weggelaten. De zwaardgevechten lijken wel op een oefenpotje tussen 2 kinderen met plastickstokken en zo kan ik nog wel even doorgaan.
Nee, echt helemaal niks dit, terwijl ik normaal toch wel een fan ben van Rutger Hauer.
1* voor de mooie beelden van de landschappen, verder gauw vergeten deze bagger!!
Lof78
Je kan duidelijk merken dat de film voor weinig is gemaakt, waardoor de film was saai en flinterdun overkomt. Maar de film is op waarheid gebaseerd en verdient daarom al een pluim en denk ook dat de makers het uiterste eruit hebben gehaald met het budget. Hauer speelt weer een grimmige rol en ook en klein beetje een mysterieuse Barbarossa zet hij neer. Let op! het is geen levensverhaal over de Keizer Barbarossa , het schets een periode in zijn leven....eigenlijk had de titel wat anders moeten zijn; bv Barbarossa vs de Nord liga!
drie sterren!
FMHZ
Kom op zeg, jezelf (de film dus) vergelijken met 2 top produkties getuigd niet van goede smaak van reclame maken vind ik. Ik geef toe dat ik er een beetje van uit ga, gezien de lage scores, dat het niet heel veel voor zal stellen, maar een dergelijke tagline doet vermoeden dat je als kijker een prachtig, groots, oogstrelend helden verhaal gaat zien. Laat de kijker dat zelf maar beslissen.
Je legt als filmmaker de lat trouwens ook wel erg hoog op deze manier.
Sincity
teleurstellende film, heel veel momenten waarbij ik verschillen zag met andere films. Nee, helaas maar 2 punten.
ExXxtreme
Op de Franse DVD staat:
En dan steek je de DVD in en ziet de eerste scène er al gelijk cheap ass uit.
Thorak
zo zo fout.
Dat jij het anders interpreteerd ligt aan jezelf, de tekst is niet gelogen...
Noodless
Tja, echt beklijvend is het zeker niet ....maar verveeld heb ik me ook niet.
De decors zien er in sommige scènes echt goedkoop uit. Ook de gevechten zijn niet altijd even geslaagd. Het slagveld op het einde was wel oké. De cast was redelijk te noemen. Het verhaal bevat heel wat hiaten waarbij de opeenvolging van sommige scènes wat warrig of raar overkomen. Ook de opbouw van het verhaal is wat aan de trage kant waarbij bepaalde scènes saai overkomen. Aardig, meer niet. 6/10

Drie Netflix Originals om te kijken na 'Blind Sherlock'

The Last Hangman