• 9.378.696 stemmen

La Bicyclette Bleue (2000)

Drama / Romantiek | 312 minuten (miniserie, 3 delen)

Genre: Drama / Romantiek

Speelduur: 312 minuten (miniserie, 3 delen)

Alternatieve titels: De Blauwe Fiets / The Blue Bicycle

Oorsprong: Frankrijk / Italië

Geregisseerd door: Thierry Binisti

Met onder meer: Laetitia Casta, Georges Corraface en Virgile Bayle

Plot La Bicyclette Bleue

Na de bevrijding van Parijs, waarbij ze op het nippertje aan de dood ontsnapt is, meldt Léa zich bij het Rode Kruis en komt zo terecht in de rokende puinhopen van Berlijn. Op de meest onverwachte plaatsen en momenten duikt François op om Léa te beschermen, uit te dagen en lief te hebben. Veel van haar dierbaarste vrienden hebben de dood gevonden, maar Léa overleeft ziekte, trotseert gevaren en blijft op de been door haar hang naar het leven en naar de liefde.

avatar van jadranka

jadranka

ik zou graag deze film zien iemand deze dvd al gevonden groetjes

avatar van Fransman

Fransman

Oké, het is wel een beetje een keukenmeiden roman (niets mis mee trouwens), een verhaal vol romantiek tegen de achtergrond van de naderende oorlog en de Duitse aanval in mei 1940. En dat is altijd wel speciaal, want zoveel films zijn daarover niet gemaakt. Ook hier die aangrijpende beelden van vluchtende mensen die door Duitse vliegtuigen worden beschoten. Een volstrekt nutteloze oorlogsmisdaad die geen enkel doel diende, behalve het zaaien van angst en terreur.

Cinematografisch is het een feest om naar te kijken. Alleen de auto's al: een Citroën cabriolet en een zeldzame Renault Celtaquatre uit 1938, waarmee Léa en haar zwangere vriendin van Parijs naar het zuiden vluchten. 'Bloedstollend' spannend. De serie is toch al weer twintig jaar oud, maar dat is 'm niet aan te zien. Die Laetitia Casta,was trouwens wel een stuk zeg. Mijn definitieve oordeel schort ik nog even op, want ik heb alleen het eerste deel gezien. De rest moet nog, maar dat lijkt me geen straf.