• 9.374.429 stemmen

Diamonds (2008)

Drama | 180 minuten (miniserie, 2 delen)

Speelduur: 180 minuten (miniserie, 2 delen)

Oorsprong: Verenigde Staten / Zuid-Afrika / Canada / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Andy Wilson

Met onder meer: Derek Jacobi, Judy Davis, Stephen McHattie

Plot Diamonds

Nadat haar dochter om het leven is gekomen tijdens een slachtpartij bij een diamantamijn, reist de Amerikaanse senator Joan Cameron naar Oost-Congo om uit te zoeken wat er precies met haar dochter is gebeurd. Haar zoektocht naar de waarheid brengt enkel een web van hebzucht, leugens en geweld aan het licht, met diamanten als bloedrode draad. Voor haar ogen ontrafelt zich het internationale netwerk van de handel in diamanten, 's werelds zuiverste en meest oogverblindende edelstenen.

avatar van Xen0n

Xen0n

Kom op... 7 Stemmen, geef dan ook eens commentaar of enigszins iets als comments. Ik denk dat dat niet te veel gevraagd is, toch?

'They cost more than you think'.

please.. .

cast is toch aardig.

avatar van Taxi066

Taxi066

Ik heb hem van de week helemaal bekeken, hij boeide direct en was spannend tot het eind.

avatar van Waku

Waku

Prima drama.

Net zoals de meeste minie series volgt ook deze "Diamonds"meerdere verhaallijnen.

De moord op een senator's dochter, een research team dat een goudmijn zoekt en een afrikaans kindsoldaatje op de vlucht.

De film toont de machtstrijd rondom de diamanten handel en de

invloed van kapitale multinationals die letterlijk over lijken gaan om grof geld te verdienen.

Ookal is dit thema al vaker belicht in eerder verschenen films, "Diamonds" is interressant genoeg om 3 uur te kunnen boeien.

avatar van Toontje35

Toontje35

Redelijk interessante miniserie. Niet de echte diepgang van een goede fim. Maar onderhoudend door de diverse verhaallijnen

avatar van breedbeeld

breedbeeld

Wat Toontje zegt. En behoorlijk gemaakt allemaal. Het hoe wordt een kindsoldaatje zo had wat meer uitgelegd kunnen worden. Kan wel in die drie uur. Drie uur voorbij voor ik het wist vind ik ook wel een teken dat het bovengemiddeld is.

avatar van rose

rose

Idd redelijk interessante miniserie, maar echt spannend werd het nergens. Sommige scene's werden mooi opgebouwd, maar schoten dan naar mijn gevoel ineens door tot het einddoel. Terwijl er tijd zat was om het mooi te laten verlopen. Cast was niet slecht...

avatar van rkemp

rkemp

Het verhaal is een vrij simpele mix maar wordt toch netjes gepresenteerd. 3 uur is niet te lang maar veel langer had het ook niet moeten duren. Ik vond het zeker de moeite waard.

avatar van DDT

DDT

Ik vond een leuke miniserie die ik met plezier bekeken heb