• 9.370.323 stemmen

Kolme Viisasta Miestä (2008)

Alternatieve titel: Three Wise Men

Oorsprong: Finland

Geregisseerd door: Mika Kaurismäki

Met onder meer: Kari Heiskanen, Pertti Sveholm en Timo Torikka

Gesproken taal: Fins

Plot Kolme Viisasta Miestä

Drie mannen drinken op Kerstavond in een bar: Matti's vrouw heeft een kind gekregen, maar hij denkt dat zijn vriend Erkki de vader is; Erkki zelf overweegt zelfmoord vanwege zijn voortslepende ziekte en hun oude vriend Raumo is toevallig in de stad om daar te ontdekken dat zijn ex-vrouw zelfmoord heeft gepleegd. Eigenlijk was het Matti's plan om Erkki vanavond te vermoorden voor zijn achterbakse bedrog, maar nu ze Raumo zijn tegengekomen veranderen de plannen ietwat.

avatar van Groenteboer

Groenteboer

Grappige en enigzins droevige film. Ik neem aan dat er veel geïmproviseerd is door de acteurs. Ik vond het verhaal goed in elkaar zitten, alhoewel het zich bijna compleet afspeelt in de bar waardoor er niet veel afwisseling is. Maar ik vond de film waardig om te zien: 3,5*