• 9.370.978 stemmen

Kiss Napoleon Goodbye (1990)

Oorsprong: Verenigde Staten / Nederland

Geregisseerd door: Babeth Mondini

Met onder meer: Lydia Lunch, Henry Rollins en Don Bajema

Plot Kiss Napoleon Goodbye

Kiss Napoleon Goodbye is het verhaal van Hedda, een zwangere pianiste en haar echtgenoot Neal. Zij leiden een afgezonderd en idyllisch leven. Aan dat leventje komt een einde als ene Jackson opduikt.

avatar van stephan73

stephan73

Opgenomen in Nederland (Oud-Amelisweerd) en met een rolletje van Huub van der Lubbe!

avatar van Fransman

Fransman

Zo te zien een totaal vergeten film, destijds opgenomen op het landgoed Oud-Amelisweerd, dat toen net een museumbestemming had gekregen. Beroemd wegens z'n achttiende eeuws behang, maar daarvan is niet veel te zien in deze film. Het huis verkeerde toen in nogal deplorabele toestand.

Het is een min of meer experimentele film, geregisseerd en geschreven door Babeth Mondini, over een stel dat in het huis woont en de vroegere minnaar van de vrouw op bezoek krijgt. Dat staat natuurlijk garant voor de nodige spanningen. Maar verwacht geen lineair verteld verhaaltje. Het zijn meer scènes die soms alle kanten opvliegen en nogal amateuristisch aandoen. Met vreemde invallen en een erotische lading. Zo staat de vrouw te plassen op een hete plaat en dat sist zo leuk. Waarom? God mag het weten.

En dan duikt ineens Huub van der Lubbe op als koning Lodewijk-Napoleon. Die is ooit een blauwe maandag eigenaar van het landgoed geweest en halsoverkop vertrokken in verband met een niet opgehelderde gebeurtenis rond een hond. Dat zien we ook in de film, maar ook hier wordt dit 'mysterie' niet opgelost. Een goede film? Nee opname- en geluidskwaliteit zijn pover. De cast rommelt maar wat aan. Maar een intrigerend geheel is het toch wel geworden. Ik heb me er wel mee geamuseerd. Hoop dat het huis inmiddels is opgeknapt.