Limo (2009)
Gesproken taal: Nederlands
Releasedatum: 8 april 2009
Bekijk via Videoland
Plot Limo
Anouk hoort van de notaris dat zij het landhuisje heeft geërfd van de onverwacht overleden Professor Ploffermans. Het huisje staat ergens ver weg in het buitenland. Anouk is compleet verrast, want ze had sinds haar kindertijd niets meer van die rare professor gehoord. Als ze samen met haar vriendinnen Fleur, Meike en Monique aankomt bij het 'huisje' dat ze erfde, blijkt dit een gigantisch kasteel te zijn. In dat kasteel gebeuren rare dingen. Het lijkt wel of de meiden bespied worden.
Mug
Na K3 (en de Dolly Dots en Spice Girls) waagt nu ook meidengroep KUS zich in de filmwereld.
soom
Ik vind er geen flikker aan...
Oei, kun je dat soort taal wel in een film voor een jong bioscooppubliek gebruiken? Of ben ik nu zo ouderwets c.q preuts/klassiek, dat ik dat niet echt vind kunnen?
Maar goed, Limo is wel een erg leuke film. Kus ken(de) ik niet, hoef ik niet te kennen, en dat stomme liedje aan het einde (Ik loop op de wolken, yeah) krijg ik inderdaad niet echt meer uit mijn hoofd, nu.
Jack Wouterse weet wel te overtuigen in zijn donderende scenes, net als Inge Ipenburg (deed me om onverklaarbare wijze denken aan Amy Adams in Doubt (voorstukjes en foto's gezien, en recensies gelezen van Doubt).
Het einde met Jack Wouterse vond ik wel wat goedkoop, maar wekte wel een beetje ontroering op. Ik kan me zo voorstellen dat ik dit echt circa 13 jaar geleden heel leuk zou hebben gevonden.
Ik vind er geen flikker aan...
Ja, dat ben je...
Ik zeg niet dat 'iets niet kan', maar het is wel erg ordinair en dom voor een jeugdfilm. That's all.
rose
Ordinair of niet, volgens mij is een zin als deze nauwelijks weg te denken uit de taal van de jeugd.
Quentin
Zo 'groot' is dat KUS toch ook helemaal niet, geen act van het formaat K3.
rose
Zo 'groot' is dat KUS toch ook helemaal niet, geen act van het formaat K3.
rose
Beroerde start in de bios: slechts 57.000 euro op 107 prints.
Quentin
Daar is KUS helemaal niet bekend volgens mij, is echt iets Nederlands meen ik.
Maar een screen average van 527 euro is niet best. Fast & Furious' screen gemiddelde lag dik tien keer zo hoog.
Quido
Denk dat dat wel meevalt, er draait nog meer voor de jeugd en ik heb niet het idee dat KUS immense bekendheid geniet bij de jeugd. In mijn (directe) omgeving luistert men allemaal naar K3 of, nog eerder, naar Chipz.
Quido
Moet je voorstellen hoe erg het dan wel niet met KUS gesteld is ...
neo
Weer een leuke animatie opening, zoals ze dat jaren terug vaak deden. Toevallig de laatste jaren af en toe weer zien opduiken,maar het mag van mij gerust meer. Vermakelijk waren de rollen van Jack Wouterse en Jan Decleir en de Spijkers als notaris. Natuurlijk is het een dertien in dozijn verhaal en is het niet helemaal boeiend, toch is het vrij aardig gemaakt. Muziek van Tuomas Kantelinen ook prima te pruimen en eigenlijk de enige reden waarom ik de film wilde zien. Dat daarnaast ook nog eens een van die dames echt heel leuk was, beschouw ik maar als een extraatje.
neo
Was er trouwens geen Nederlands geld ingestoken? Ik zou zweren van wel.

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

Nog niet gezien? 'Escape at Dannemora' kijk je nu gewoon op SkyShowtime