• 9.376.795 stemmen

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 8 april 2009

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot Limo

Anouk hoort van de notaris dat zij het landhuisje heeft geërfd van de onverwacht overleden Professor Ploffermans. Het huisje staat ergens ver weg in het buitenland. Anouk is compleet verrast, want ze had sinds haar kindertijd niets meer van die rare professor gehoord. Als ze samen met haar vriendinnen Fleur, Meike en Monique aankomt bij het 'huisje' dat ze erfde, blijkt dit een gigantisch kasteel te zijn. In dat kasteel gebeuren rare dingen. Het lijkt wel of de meiden bespied worden.

avatar van Mug

Mug

Na K3 (en de Dolly Dots en Spice Girls) waagt nu ook meidengroep KUS zich in de filmwereld.

rose

Goh....Ik dacht al, waar blijven ze toch.

Quentin

Grotendeels in Spanje en Bulgarije (!) gedraaid.

avatar van Nijmegen

Nijmegen

verassend hahahaha

avatar van rebjuh

rebjuh

Ik vind Kus nog het ergste van allemaal

avatar van soom

soom

Ik vind er geen flikker aan...

Oei, kun je dat soort taal wel in een film voor een jong bioscooppubliek gebruiken? Of ben ik nu zo ouderwets c.q preuts/klassiek, dat ik dat niet echt vind kunnen?

Maar goed, Limo is wel een erg leuke film. Kus ken(de) ik niet, hoef ik niet te kennen, en dat stomme liedje aan het einde (Ik loop op de wolken, yeah) krijg ik inderdaad niet echt meer uit mijn hoofd, nu.

Jack Wouterse weet wel te overtuigen in zijn donderende scenes, net als Inge Ipenburg (deed me om onverklaarbare wijze denken aan Amy Adams in Doubt (voorstukjes en foto's gezien, en recensies gelezen van Doubt).

Het einde met Jack Wouterse vond ik wel wat goedkoop, maar wekte wel een beetje ontroering op. Ik kan me zo voorstellen dat ik dit echt circa 13 jaar geleden heel leuk zou hebben gevonden.

soom schreef:

Ik vind er geen flikker aan...

Ja, dat ben je...

Nee hoor.

avatar van gotti

In huize Kos lopen allen gekuiste kotertjes rond?

Ik zeg niet dat 'iets niet kan', maar het is wel erg ordinair en dom voor een jeugdfilm. That's all.

Quentin

Denk dat jullie vooral de diepere lagen niet zien, daarom:

Interview met KUS over Limo

kos schreef:

Ordinair? Zo ordi is die zin toch niet? Kan wat mij betreft door de bekende beugel...

avatar van gotti

Ordinair of niet, volgens mij is een zin als deze nauwelijks weg te denken uit de taal van de jeugd.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Nou, ik hoor dagelijks wel ergere dingen voorbij komen.

Quido

Beroerde start in de bios: slechts 57.000 euro op 107 prints.

Quentin

Zo 'groot' is dat KUS toch ook helemaal niet, geen act van het formaat K3.

Quentin schreef:

Zo 'groot' is dat KUS toch ook helemaal niet, geen act van het formaat K3.

Nee, dat mochten ze willen.

Quido schreef:

Beroerde start in de bios: slechts 57.000 euro op 107 prints.

Zal ook wel komen door het mooie weer...

Quido

Natuurlijk, maar dan nog is de opbrengst bijzonder laag.

avatar van gotti

Dit zal het in België toch ook wel beter doen, lijkt me....

Quentin

Daar is KUS helemaal niet bekend volgens mij, is echt iets Nederlands meen ik.

avatar van Wouter

rose schreef:

Zal ook wel komen door het mooie weer...

Maar een screen average van 527 euro is niet best. Fast & Furious' screen gemiddelde lag dik tien keer zo hoog.

Wouter schreef:

Nee, dat is het idd niet. Het mooie weer heeft vast wel een rol gespeeld, maar ik geloof verder ook niet echt dat men nog op KUS zit te wachten. Maar ik denk wel, dat wanneer het slecht weer geweest was, deze film veel meer bezoekers getrokken had.

Quido

Denk dat dat wel meevalt, er draait nog meer voor de jeugd en ik heb niet het idee dat KUS immense bekendheid geniet bij de jeugd. In mijn (directe) omgeving luistert men allemaal naar K3 of, nog eerder, naar Chipz.

Quido schreef:

K3 en Chipz zijn hier ook passé..

Quido

Moet je voorstellen hoe erg het dan wel niet met KUS gesteld is ...

neo

Weer een leuke animatie opening, zoals ze dat jaren terug vaak deden. Toevallig de laatste jaren af en toe weer zien opduiken,maar het mag van mij gerust meer. Vermakelijk waren de rollen van Jack Wouterse en Jan Decleir en de Spijkers als notaris. Natuurlijk is het een dertien in dozijn verhaal en is het niet helemaal boeiend, toch is het vrij aardig gemaakt. Muziek van Tuomas Kantelinen ook prima te pruimen en eigenlijk de enige reden waarom ik de film wilde zien. Dat daarnaast ook nog eens een van die dames echt heel leuk was, beschouw ik maar als een extraatje.

neo

Was er trouwens geen Nederlands geld ingestoken? Ik zou zweren van wel.

avatar van soom

soom