• 9.375.132 stemmen

Jazz Is My Religion (2006)

Documentaire | 80 minuten

Genre: Documentaire

Oorsprong: Nederland

Geregisseerd door: Gerard Wessel

Met onder meer: Jules Deelder

Gesproken taal: Nederlands

Plot Jazz Is My Religion

Deze documentaire biedt een zeer persoonlijke ontmoeting met schrijver, speedgebruiker, up-tempo dichter en jazz-DJ Jules Deelder. We volgen Deelder op zijn tochten naar jazzfestivals, avonden waarop hij zelf voor publiek jazzmuziek draait, en op zijn zoektochten naar zeldzame platen. Dit alles wordt afgewisseld met fotomateriaal uit zijn privé-archief, fragmenten uit tv-programma's en interviews met literaire tijdgenoten als Bart Chabot, Remco Campert, Simon Vinkenoog en de muzikanten Willem Breuker en Hans Dulfer die zijn passie voor de jazz delen. Jules spreekt openhartig over zijn passie voor de jazz, vriendschap en drugsgebruik, de dichtkunst, zijn favoriete artiesten en de up-tempo poëet analyseert zijn liefde voor het leven.

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Niks mis met deze documentaire over Jules Deelder, met name geconcentreerd op zijn liefde voor de jazz. Speedy dichter die het liefst optreed als deejay en lekker plaatjes komt draaien in de kroeg of strandtent...jointje en gin tonic erbij.

Z'n fascinatie voor WO2-spullen met name van de nazi-kant wordt ook nog even belicht en Johnny Lion (Sophietje) met SS-helm rijdend op het Scheveningse strand.

Paar keer mooie omschakeling naar zwart/wit-beelden en we lijken zo weer terug te zitten in 1954.